Percheziţii de amploare la Bârlad. 11 persoane au fost reţinute

Peste 90 de polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad și secțiilor de poliție rurală arondate (structuri de investigații criminale, ordine publică și poliție rutieră) cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat, pe parcursul zilei de ieri, 18 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bârlad și în comunele limitrofe, la persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni cu violență.

Polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul Poliției municipiului Bârlad. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, două arme neletale supuse autorizării, un încărcător cu două cartușe și mai multe obiecte destinate pentru lovire, ce ar fi putut fi folosite la comiterea de infracțiuni.

Față de 11 persoane, domiciliate în municipiul Bârlad, au fost emise de către polițiști ordonanțe de reținute pentru o perioadă de 24 ore. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, distrugere, loviri sau alte violențe. Polițiștii de investigații criminale au stabilit faptul că aceste persoane au fost implicate în agresiuni, comise în locuri publice de pe raza municipiului Bârlad, în zilele de 11 și 30 aprilie a.c. De asemenea, față de persoana la care au fost găsite armele se efectuează cercetări și pentru comiterea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Astăzi, cele 11 persoane vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunerea a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a acestor persoane, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Reamintim că, fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică constituie infracțiune în conformitate cu prevederile Codului Penal, iar polițiștii vor acționa cu fermitate pentru descurajarea unor astfel de fapte și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în sprijinul cetățeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.