Patru infracțiuni de furt, la doar 15 ani!

Polițiștii vasluieni au reținut un minor de 15 ani, din Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea a patru infracțiuni de furt calificat. 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au probat activitatea infracțională a unui minor, în vârstă de 15 de ani, din Vaslui, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că prezumtivul autor al infracțiunilor ar fi pătruns, în perioada februarie – aprilie, prin efracție, pe timpul zilei, în incinta a două societăți comerciale și a două locuințe, toate din municipiul Vaslui, de unde ar fi sustras sume de bani și bunuri de valoare.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la 3.000 lei și a fost recuperat în proporție de 50%.

În cursul zilei de ieri, 14 aprilie, în urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe minor, pentru o perioadă de 24 de ore. Astăzi, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a minorului.