Primarul Soleștiului, Mona Bujor: “să ne unim, să ne autodepășim și să ne implicăm, ca acest județ să se dezvolte”

Solești este o bucățică din Vaslui, dar un simbol puternic pentru Moldova! Pe teritoriul comunei Solești se află monumente istorice, bunuri din patrimoniu cultural național și vestigii arhehologice , care prin valoarea lor istorică , științifică sau artistică se înscriu printre mărturiile de seamă ale culturii naționale și civilizației universale.

De satul Solești este legată întreaga existenta a Elenei Rosetti devenita prin căsatorie Elena Cuza, Prima Doamna a Romaniei! S-a născut la 17 iunie 1825 și a fost fiica lui Iordachi și Catinca Rosetti, stăpânitorii moșiei Solești și ai satului făcând parte din marea boierime a țării.

Mă simt onorată că voi, cetățenii Soleștiului, v-ați exprimat dorința ca eu să reprezint acestă comună. Împreună suntem o forță, trebuie să ne implicăm și să fim o comunitate unită, pentru că doar așa vom reuși să contribuim la dezvoltare! 

1 decembrie marchează ziua Marii Uniri. Mesajul și îndemnul meu pentru voi toți, în această zi cu o deosebită semnificație, este să ne unim, să ne autodepășim și să ne implicăm, ca acest județ să se dezvolte și să reflecte idealul pe care ni-l dorim. De asemenea, gândul meu merge astăzi și spre soleștenii și românii plecați peste hotare! La mulți ani, tuturor românilor! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!”