Oana Iovu (PNL): “Voi fi ambasadorul primarului Vasluiului, vreau ca banii confiscaţi de la corupţi să fie folosiţi pentru oraş”

propaganda-electoralaPentru candidatul PNL Vaslui de pe poziţia a doua în buletinele de vot la Camera Deputaţilor, avocata Oana Iovu, rolul parlamentarului este de a face legătura între cetăţeni şi primarii comunităţilor, de a le transmite edililor problemele locuitorilor, “într-un mod civilizat şi cu argumente”. Oana Iovu spune că a luat decizia de a candida, după ce Partidul Naţional Liberal a decis să promoveze persoane fără probleme penale. “Sunt avocat de profesie, iar decizia de a candida am luat-o în momentul în care PNL a decis ca în noul Parlament să nu mai intre politicieni cu probleme penale, persoane capabile să muncească pentru cetăţeni, nu pentru grupurile mafiote. Parlamentarii trebuie să fie într-o strânsă legătură cu primarii, iar mandatul meu de deputat îl voi dedica acestui scop. Voi fi ambasadorul primarului Vasluiului, iar faptul că acesta este de la PSD nu mă deranjează, ci din contra mă motivează. Un primar nu poate aduce locuri de muncă de unul singur şi nici investitori în oraş. Noi, parlamentarii, trebuie să-l informăm şi să-l sprijinim, dar îi voi aduce la cunoştiinţă şi nemulţumirile electoratului liberal faţă de problemele oraşului, într-un mod civilizat şi cu argumente. Schimbarea trebuie întâi să vină de la politicieni. Sistemul nu e de vină. Eu cred că voi găsi calea dialogului cu primarul Vasile Pavăl, însă mai ştiu că şeful său de partid, Dumitru Buzatu, se va enerva rău. Nu vede cu ochi buni, ca politicienii oraşului, indiferent de culoarea politică, să-şi dea mâna”, explică candidatul liberal.

“Gaşca lui Buzatu a pus stăpânire pe oraş”, susţine Oana Iovu

“La Vaslui, oricât ar vrea primarul, totul se opreşte ca la un semn. Tentaculele “găştii” baronului suprem, sufocă şi vlăguieşte sistemul. Uitaţi-vă la facturile de apă. De ce sunt umflate? Fiindcă operatorul de apă şi canal din judeţ, sub influenţa clanului nociv, în loc să lucreze la proiecte prin care să absoarbă banii europeni, ridică doar salarii uriaşe de pe spinarea pensionarilor care plătesc facturi umflate, ascunse şiret sub indecşi de corecţie. Salvarea oraşului vine de la deschiderea noastră către Vest. Nu trebuie să mergem noi în Europa, ci s-o aducem aici, la Vaslui. Cum? Prin schimbare, adică prin eliminarea găştii nocive şi intrarea în normalitate a tuturor instituţiilir judeţene. Atunci o să se întoarcă tinerii acasă”, crede avocata Iovu.

“Banii confiscaţi de la corupţi să fie folosiţi de oraş“

“Ca parlamentar, voi avea o propunere legislativă inedită. Vreau ca din banii confiscaţi de instanţe de la corupţi să se construiască obiective de interes major pentru oraş. Voi propune ca, atunci când se va aproba bugetul de stat în Parlament, sumele de bani venite din confiscări să fie evidenţiate separat, iar direct, prin votul parlamentarilor, să se voteze o listă cu investiţii punctuale pentru fiecare judeţ în parte. De exemplu, vreau ca la Vaslui să se construiască o fabrică, pe care s-o administreze Consiliul Local, în care persoanele care cu greu îşi găsesc un loc de muncă şi nici nu mai au vârsta pentru a pleca într-o aventură în străinătate să fie angajate. Ştiu că unii zic că este doar o promisiune în vânt sau o nebunie a unei persoane care nu se pricepe la administraţie, dar, credeţi-mă, că dacă există cadru legal, atunci se poate face! Cred într-o România fără corupţie, cu politicieni curaţi, în care munca cinstită să fie plătită corespunzător. Cred într-o Românie a tuturor românilor, în care tinerii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă”, mai afirmă Oana Iovu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.