O nouă acţiune Lions Club Vaslui: screening oftalmologic gratuit la Şcoala nr. 1 Vaslui

La sfîrşitul acestei săptămâni, membrii  Lions Club Vaslui au continuat  seria acţiunilor din acest an, cu un screening oftalmologic  la copii. Astfel, peste  70 de preşcolari de la Școala nr 1 Vaslui au fost evaluaţi gratuit de optometristul  Sorin Budescu, care s-a oferit să participe ca voluntar în această acţiune.

În urma evaluărilor, s-a constat că unul din copii are nevoie urgentă de ochelari, iar alţii necesită investigaţii ale unui specialist oftalmolog. Pentru curajul de care au dat dovadă, fiecare copil a fost recompensat cu obiecte de igienă orală.
„Acţiunea Lions Club Vaslui nu este singura de acest gen şi s-a născut din dorinţa de a trage un semnal de alarmă, subliniind rolul prevenţiei şi depistării precoce a afecţiunilor oculare la copii. reprezinta o piedica majora în educatia si viitorul acestuia. În copilarie, vederea asigură circa 80% din procesul de învăţare şi, de aceea, depistarea afecţiunilor oftalmologice care determină scăderea vederii este esenţială. Un copil din 20 de preşcolari prezinta o tulburare de vedere şi, deşi  specialiştii recomandă minim trei consultaţii oftalmologice pâna  la împlinirea vârstei de 7 ani, de cele mai multe ori, părinţii îşi duc copiii la medic doar când constată că aceştia nu văd la tablă. Acesta este motivul pentru care, anual, mergem în câte o unitate şcolară şi încercăm să venim în ajutorul celor cu probleme”, a spus Robert Vlada, vicepreşedinte al Lions Club Vaslui.

2 comentarii la „O nouă acţiune Lions Club Vaslui: screening oftalmologic gratuit la Şcoala nr. 1 Vaslui

  • 29 noiembrie 2016 la 09:47
    Permalink

    Ce pesedisti !!Fac propaganda electorala ascunsa in scoli!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.