O mașină s-a făcut praf la Stâna Costești, după ce a lovit un pom

Un grav accident de circulație s-a produs în această după-amiază pe E581 în zona popasului Stâna Costești. Șoferița unui autoturism marca Ford Focus înmatriculat în Iași a lovit cu putere singurul pom aflat în zonă, după ce a ratat o curbă și a ieșit de pe asfalt. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers, mai bine de jumătate de oră.

Din primele informații, femeie se afla în mașină împreună cu cei doi copii și soțul. Unul dintre aceștia, o fetiță de 4 ani, este în stare foarte gravă. Copila este transferată în acest moment la Iași cu un elicopter SMURD, solicitat de la Galați.

“Am fost sesizați prin apel la 112, la ora 17:52, că pe E581, la kilometrul 96+100 de metri, pe raza localității Costești, a avut loc un grav accident de circulație. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că un conducător al unui autoturism înmatriculat în județul Iași, care se deplasa din direcția Crasna către Bârlad, într-o curbă periculoasă, semnalizată corespunzător a pierdut controlul volanului și s-a lovit de un copac. În mașină se aflau patru persoane, doi adulți și doi copii: O femeie de 34 de ani, aflat la volan, un bărbat de 37 de ani, un băiețel de 2 ani și o fetiță de 4 ani. Cei doi copii se aflau pe locurile din spate, în scaune speciale. Toți pasagerii au fost transportați la spital: copilul de 4 ani transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Iași, ceilalți 3 la Spitalul Județean Vaslui. În cauză. s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fără consum de alcool” a declarat pentru Ziarul de Vaslui, Bogdan Gheorghiță, purtărorul de cuvânt al IPJ Vaslui