O carte pe zi: ”Cele mai strălucitoare stele”, de Anna Todd

”Totul s-a întâmplat atât de repede.

Polițiștii militari au ieșit în grabă din mașină, îndreptându-se direct spre Kael. Am țipat și am dat să alerg spre el, când trupul lui Austin s-a lovit de pământ, lovindu-mă de bărbatul cu care se bătea și al cărui cot sau pumn zbura direct spre fața mea. Mi-am ridicat mâinile să-mi acopăr fața și l-am auzit pe Kael urlând. Nu era doar un urlet, ci mai degrabă un geamăt gutural de durere. Era de-a dreptul animalic în intensitatea sa și m-a străbătut din cap până-n picioare. M-am întors spre el fără să mă gîndesc că trebuie să mă apăr. N-am văzut decât că polițistul militar scosese bastonul, iar Kael era culcat la pământ, cu piciorul drept încercând să se protejeze de atacul ofițerului.

Un alt țipăt a sfâșiat aerul. Poate că era Katie. Poate că eram chiar eu. Nu voi ști niciodată. Știu însă că în acest timp Austin s-a strecurat din mijlocul nebuniei și a ajuns la mașina lui Kael, reușind cumva să-și suie fundul de bețivan în Bronco și să se întindă. Kael și cu mine eram chestionați de poliția militară.

-Unde vă duceați?

-Sunteți siguri că nu erați la o petrecere, bând ceva?

-Să văd un act de identitate soldat.

Mai tîrziu, în parcare, după ce Kael s-a oprit din tremurat, m-am uitat urât la polițiști. Celălalt bătăuș please și el, totuși ei îi ceruseră actele de identitate lui Kael.

”Cele mai strălucitoare stele”, de Anna Todd este primul volum al unei serii intitulată STARS, în care autoarea scrie o poveste emoționantă de dragoste. Pe fondul unei scene în care derulează cruda realitate a vieții militare. Anna Todd știe să scoată în evidență defectele societății în care trăim și să o prezinte în forma ei crudă, fără ocolișuri.

Dragostea este motivul pentru care luptă eroina cărții, în război cu sentimentele de abandon, de nesiguranță, de înșelăciune și dezamăgire.  

Scriitoarea mărturisea că subiectul cărții a fost inspirat chiar din viața și trăirile sale cotidiene, de soție de soldat și , cumva, a vrut să reducă puîin din imaginea idilică și ruptă de reralitate a frumosului soldat american care pleacă, luptă și se întoarce la fel de frumos, de vessel și încrezător ca atunci cînd a plecat pe front.

Multe secrete și intrigi te captivează, personajele bine conturate tef ac să le înțelegi și să le îndrăgești, iar stilul de scriere simplu, în capitole scurte, fac ca lectura să fie destul de ușoară.

Rubrică realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Cartea poate fi găsită la Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți a Bibliotecii Județene