O bunică, înger păzitor pentru nepoții rămași orfani. Opt suflete impart trei paturi dintr-o căsuță cu două camere

Cu câteva zile în urmă  postam o știre despre un accident rutier, în care relatam sec decesul unei femei din județul  Vaslui. Pe urmă am aflat însă  adevărata  tragedie din spatele știrii: in urma accidentului, doi baietei, de 10 și de 12 ani, au rămas orfani. Tatal copiilor a murit în urma cu trei ani, pe un șantier, în Italia. Plecase să  câștige banii necesari să  ridice o casă  pentru familia lui. Reușise doar sa toarne fundatia…

Acum copiii locuiesc, într-o căsuță cu două camere, cu bunica si bunicul, cu sora lor de 19 ani, cu soțul acesteia si cu copilul lor, un băiețel de un an și patru luni.

Trauma copiilor, orfani de ambii părinți,  este dublată  de lipsurile mari pe care le au. Opt suflete împart trei paturi și trăiesc dintr-un ajutor social.

″În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23:30, poliţiştii Biroului Rutier Focşani au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe un drum comunal din comuna Popeşti. La locul producerii accidentului rutier poliţiştii rutieri au identificat un autoturism în interiorul căruia se afla o victimă de sex feminin, încarcerată, fiind solicitată intervenţia echipajelor de la descarcerare şi ambulanţă. Din nefericire, pasagera în vârstă de 36 de ani din judeţul Vaslui a decedat”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Într-o comună din județ, la limita cu Bacăul, tragedia a dat peste cap viața unei întregi familii. Bunica Nuța locuia cu soțul ei și cu un nepot, băiatul unei fete plecată la muncă în Italia, pe care l-a crescut de la 8 luni. Căsuța cu două camere, modestă dar curată, le era suficientă pentru un trai decent. Nu au venituri prea mari, bunicii. Au muncit  o viață întreagă  la munca câmpului, de multe ori în Vrancea, acolo unde stătea, cu chirie, și fica ei, iar acum primesc un ajutor social de la Primărie.

Peste noapte s-au văzut singurele rude în viață a nepoților. Așa că au adus alte cinci suflete în casă. Care , brusc, a devenit neîncăpătoare.

”Dacă nenorocitul ăla, care a făcut accidentul, nu fugea, poate îmi salvau fata!”, plînge femeia neputincioasă. Acum se vede depășită de tot ce se întămplă: casa prea mica, nevoile copiilor prea mari. ”Măcar dacă reușeau să termine casa de peste drum. Au făcut proiectul, au turnat fundația… Eu nu am putere să cumpăr materiale, să le construiesc copiilor o casă”, spune femeia, hotărâtă totuși să nu își abandoneze nepoții.

Cazul ne-a fost adus în atenție de consilierul județean Lucian Chirica. Împreună cu acesta, Asociația ”Nu ești singur”, condusă de Gianina Postolache și Asociația ”Empatic”, reprezentată de colega noastră, Mihaela Zărnescu,  au asigurat familiei alimentele de bază și dulciuri pentru copii, iar un om de afaceri din Vaslui le-a oferit o mașină de lemne.

Stim că  avem prieteni inimoși, care au reacționat intodeauna in astfel de situații. Nu o sa le putem aduce copiilor părinții inapoi, dar putem să le aducem zâmbetul pe buze, oferindu- le cele necesare.

Cazul a fost preluat de Asociația Empatic, iar cine dorește să ajute această familie o poate face prin intermediul acesteia.

Pentru mai multe detalii, accesați https://www.facebook.com/groups/2660194797555376