Nelu Tătaru (PNL): “Partidul Național Liberal va reînființa școlile profesionale, vom crea opt centre de dezvoltare industrială regională, din care unul va fi la Iași”

propaganda-electorala

Pentru candidatul PNL Vaslui la Senatul României, Nelu Tătaru, preocuparea majoră în privința creșterii locurilor de muncă în județul Vaslui și asigurarea unor locuri de muncă bine plătite o reprezintă redeschiderea școlilor profesionale, cele care, odinioară, pregăteau muncitori pentru meserii cerute pe piața muncii. “Partidul Național Liberal va reînființa școlile profesionale și va stimula parteneriatul public-privat, prin care se pot acorda burse de studiu și contracte de muncă absolvenților. Ne preocupă și mobilitatea forței de muncă, iar de aceea vom combate șomajul prin reduceri fiscale pentru firmele care angajează șomeri, decontarea navetei pentru cei care sunt dispuși să lucreze mai departe de casă. Vom acorda subvenții pentru angajarea tinerilor sub 25 de ani. Nu-i uităm nici pe românii care au plecat să-și facă un rost în străinătate. Pentru cei care se vor reloca în țară, care revin să muncească în România, vom pregăti subvenții, pentru a-i face să rămână acasă”, spune Tătaru. Liberalii au în plan construirea a opt centre de dezvoltare industrială regională, în cele opt regiuni strategice: Călărași, Constanța, Timișoara-Arad, Iași, Cluj, Brașov, Covasna, Galați-Brăila. Măsura PNL va genera peste 300.000 de locuri de muncă, cu salarii medii de peste 1.000 de euro.

“PSD trăiește din nostalgia epocii lui Adrian Năstase”, mai spune candidatul liberal la Senat

“Locuitorii județului Vaslui trebuie să afle că PSD are promisiuni nerealiste, iar Partidul Național Liberal va stimula înființarea de locuri de muncă, iar oamenii vor rămâne cu mai mulți bani în buzunare. PSD promite un TVA de 18% din anul 2018: PSD a guvernat cu un TVA de 24% de care nu s-a atins! Dacă ar fi vrut să scadă cota standard a TVA, ar fi putut să o facă cât a fost la guvernare. PNL va duce TVA la 16% din anul 2019: Reducerea TVA la 20%, respectiv 19% – ca urmare a amendamentelor PNL la noul Cod fiscal. Dacă așteptam după PSD, și astăzi aveam TVA de 24%. Reducerea este implementată de Guvernul Cioloș! PSD mai promite și constituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții. Sursa de finanțare a acestuia? Bugetul de stat! În condițiile în care PSD propune ca acest fond să fie finanțat cu cca. 50 miliarde lei în trei ani și mai propune: cca. 9% din PIB salarii; cca. 9% din PIB pensii; cca. 12% din PIB educație și sănătate; 2% din PIB apărare; venituri bugetare de 32,5%. Nu mai rămâne niciun leu pentru finanțarea acestui fond! Nu se precizează nici ce investiții se finanțează, nici dacă prin acest fond se drenează bani tot către clientela PSD! Cum, când, de ce, unde se va constitui acest fond, PSD nu spune. Partidul Național Liberal va înființa un fond pentru dezvoltare (Fondul Român de Dezvoltare Urban-Rural – 11 miliarde de euro în 4 ani) și o bancă pentru dezvoltare (Banca de Dezvoltare și Investiții a României – capital inițial 200 milioane euro – pe principiile BEI). Banii provin din investiții private, și nu publice! PSD promite solemn că elimină 102 taxe. Ar fi trebuit să propună eliminarea celor 40 pe care le-a introdus sau majorat cât a fost la guvernare. Prin eliminarea unor taxe, PSD urmărește scopuri ascunse. Subordonarea unor instituții publice, cum ar TVR și Radioul Public. PSD trăiește nostalgia epocii de aur “Năstase” în care sumarul știrilor de la televiziunea și radioul public se făceau în biroul șefului PSD de la Guvern”.

locuri-de-munca-pnl-pliant

 

One thought on “Nelu Tătaru (PNL): “Partidul Național Liberal va reînființa școlile profesionale, vom crea opt centre de dezvoltare industrială regională, din care unul va fi la Iași”

  • 25 noiembrie 2016 la 23:54
    Permalink

    Pai de ce la Iasi?!?! Promite si tu ca faci la vs, ca astia sunt prosti si cred

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.