Cod roşu, de cutremur, pentru serviciile de urgenţă. Simulare la nivel naţional

Astăzi, în jurul orei 9.00, serviciile de urgenţă din judeţ au primit cod roşu de cutremur. Angajaţii care nu erau de serviciu au fost chemaţi „la ordine”, astfel încât numărul personalului calificat care să poată interveni în cazul producerii unui dezastru să fie cât mai complet. Exercițiul de alarmare a fost iniţiat, la nivel naţional, de Ministerul Afacerilor Interne, cu scopul de a verifica capacitatea de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență.

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism au plecat spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” a participat la exercițiu cu 128 de cadre militare şi 13  mijloace specifice de intervenție. Deasemenea au mai participat câte două mijloace pentru asigurarea transportului de personal de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui respectiv Inspectoratul Județean de Jandarmi Vaslui

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.