Expoziție aniversară dedicată Poștei Române, la Muzeul Județean

Vineri, 7 octombrie, ora 11:00, vasluienii sunt invitați în sala Mulimedia a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare”, la vernisajul Expoziției ”???̗?? ????̂??̆ ?? ???? ????????? – ??? ?? ??? ?? ??????̗??”

.Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui găzduiește, începând cu data de 7 octombrie, timp de o lună de zile, expoziția dublu aniversară a Poștei Române, ???̗?? ????̂??̆ ?? ???? ????????? – ??? ?? ??? ?? ??????̗??, prin care sunt sărbătoriți cei 160 de ani de la înființare, dar și Ziua mondială a Poștei, care se celebrează an de an, la data de 9 octombrie.

Sunt expuse piese de mobilier, ștampile, cornuri, țignale, ceasuri, fotografii vechi cu poștași, utilaje, texte de legi, instrucțiuni și buletine informative, uniforme ce zugrăvesc viața de poștaș care intră în casele și viețile oamenilor pe caniculă, pe ger, pe ploaie sau vânt

Pentru vizitatori, angajații Oficiului Județean de Poștă Vaslui au pregătit ??̆??̗? ???̗???? ???????? dintr-o ediție specială dedicată acestui eveniment, și ????? ???̗??, gata să îți primească amintirile și să le ducă acolo unde dorești.

În realizarea expoziției și-au adus contribuția poștași din județul Vaslui, dar și din alte județe ale Regionalei de Poștă Iași.

Expoziția este organizată de Oficiul Județean de Poștă Vaslui în colaborare cu Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Societatea Numismatică Română Secția Bârlad – colecția particulară Viorel Bolum și Societatea Filatelică „Tutova” Bârlad – colecția particulară col. (rz.) Gheorghe Vasiliu.