Mioara Velicu, în recital la ”Hora din străbuni”

De două zile, în Vaslui e sărbătoare. Cântecul și dansul au pus stăpânire pe oraș,  locuitorii au ieșit din case și s-au adunat în centrul orașului, spectatori la Festivalul folcloric internațional ”Hora din Vaslui”.   Iar dacă în prima seară estimam numărul spectatorilor la peste 2.500, în cea de-a doua zi numărul s-a dublat. Iar pentru această seară, a treia și ultima din Festival, organizatorii au pregătit un final apoteotic, în ritmuri alerte și vesele, de muzică moldovenească.

În această seară, pe scena uriașă amplasată în Centrul Civic vor urca mai întîi membrii Ansamblului Rapsodia Vasluiului”, care va acompania și grupurile ”Codrenii”, din Tîrzii, ”Obârșii Negreștene”, din Negrești, ”Pădurețul” , din Oșești și Ansamblul ”Hora Vasluiului”. Urmează vecinii noștri, din Bulgaria, reprezentați de Ansamblul ”Gergyovden”, după care muzica autentică moldovenească revine pe scenă.  Iar dacă nu ratați cest spectacol, cu siguranță că măiestria și tehnica interpretativă, absolut unică, a dansatorilor Ansamblului Național Academic ”Joc” din Republica Moldova, muzica și costumele, vă vor demonstra eleganța și frumusețea unui spectacol de mare artă.

Festivalul va fi încheiat apoteotic, pentru că atunci când urcă pe scenă un simbol al muzicii populare moldovenești, o interpretă atât de plină de energie și de veselie ca Mioara Velicu, fără îndoială că evoluția nu poate fi  apreciată decât la superlativ.