Mihai Chirica, implicat într-un accident rutier în Iași

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost implicat într-un accident rutier sâmbătă seara, într-o intersecție din oraș. Trei persoane, între care și edilul, au fost duse la spital, relatează Mediafax.

În jurul orei 22:39, un apel la 112 a anunţat un accident produs în oraş, soldat cu victime. Două autoturisme s-au izbit într-o intersecţie. Trei persoane, dintre care primarul Mihai Chirica, au fost duse la spital pentru mai multe investigaţii.

Dr. Diana Cimpoeşu – purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântului Spiridon” Iaşi: „Echipajele de terapie intensivă şi prim-ajutor SMURD au intervenit în cazul unui accident rutier. Au fost preluaţi trei pacienţi, este vorba despre cei doi şoferi şi o pasageră din dreapta, din una dintre maşini. Pacienţii sunt toţi conştienţi, stabili hemodinamic, au, la evaluarea primară, contuzii la nivel toracic, la nivelul membrelor inferioare”.

Ioana Bîlea – purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: „Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că, în intersecţia Moara de Foc din municipiul Iaşi, a avut loc o coliziune între două autoturisme, iar în urma coliziunii trei persoane au fost rănite. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcool test, stabilindu-se faptul că nu se aflau sub influenţa alcoolului. În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a accidentului rutier şi luarea măsurilor legale ce se impun.”

Chirica se afla în mașină alături de fratele său, relatează Ziarul de Iași. Polițiștii rutieri sunt la locul accidentului și urmează să stabilească modul în care s-a produs accidentul rutier. Ambii șoferi au fost testați cu etilotestul iar rezultatul a fost negativ.

Biroul Politic Județean al PNL Iași a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iașului, după ce edilul, fost membru PSD exclus din partid în 2018, a aderat la PNL. Candidatura lui Chirica a fost susținută de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat „împotrivă”. Pentru președinția CJ Iași este susținut ministrul Mediului, Costel Alexe.