Eveniment pentru cadrele didactice din Regiunea de Nord-Est

La invitația Finnish Teacher Training Center Sibiu și a Elenei Lotrean – Fondator al Școlii Româno-Finlandeze Sibiu și Consul Onorific al Finlandei la Sibiu, asociația Edustudio Helsinki aduce la Iași în perioada 27-29 martie 2020 două evenimente sub tema “Inspirație din Finlanda”:
27 martie – orele 17:00-20:00 – Conferința ”Competențe pentru viitor. Inspirație din Finlanda” – la Centrul de Evenimente AGORA Iași, și
28-29 martie – orele 09:00-17:00 – Cursul ”Viitorul educației și învățarea transdisciplinară. Inspirație din Finlanda” – la Casa de Oaspeți a Colegiului Sf. Nicolae Iași
La conferință și curs sunt așteptați participanți din toată Regiunea de Nord-Est. Ele sunt dedicate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, consilierilor școlari, antreprenorilor din educație și, desigur, părinților interesați.
Conferința ”Competențe pentru viitor. Inspirație din Finlanda” aduce ca vorbitori specialiști din domenii relevante pentru cele 7 competențe ale viitorului, așa cum apar ele structurate în cea mai recentă reformă a educației din Finlanda: Elena Lotrean, Irina Șubredu, Diana Teodorescu, Bianca Biro, Marius Alexa, Dan Zaharia și Alexandrina Dingă.
Cursul ”Viitorul educației și învățarea transdisciplinară” va fi susținut de specialiști în educație din Finlanda – Bianca Biro și Alexandra Vorobjeff – fondatoare EduStudio și Zmeișorii.
Detalii despre prețuri și modalitatea de înscriere pot fi găsite direct pe https://teachertraining.ro/cursuri/

Edustudio Helsinki, organizație non-profit din Finlanda fondată în toamna anului 2018, oferă acces la noutățile din educația finlandeză și sprijină îmbunătățirea educației pentru toți prin materiale, modele și instrumente moderne pentru învățare.
Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, care a apărut ca o continuare firească și necesară a activității SFSB – Școala Primară Româno-Finlandeză din Sibiu. Viziunea noastră: Educație transformațională pentru profesori, formarea, dezvoltarea și perfecționarea cadrelor didactice în acord cu lumea în care trăim.
Elena Lotrean: ”Avem informația și știm ce ar trebui să facem ca să avem o învățare centrată pe elev. Cum trecem de la: a ști – la a face, astfel încât să fim exact acei profesori competenți care aplică la clasă zi de zi informația? Fără să ne prefacem, fără să trișăm, cu autenticitate și prezență. Profesorii sunt adevărații influenceri. Haideți să descoperim împreună rolul nostru de creatori de educație!” #inainteavremurilor
#vreauotarapentruoameniiei