Mesajul primarului Vasile Pavăl, cu prilejul Zilelor Culturale ale Vasluiului

Dragi vasluieni,

În zilele următoare, orașul nostru ar trebui să se transforme din nou – ca în fiecare an – în scenă a Zilelor Culturale ale Vasluiului, moment de tradiție și de excepție în viața și conștiința locuitorilor săi. Eram obișnuiți să le întâmpinăm așa cum se cuvine, făcând din acest eveniment o părticică din trăirea noastră sufletească, din mândria noastră de urmași ai Domnitorului Ștefan cel Mare.

Ne-am fi dorit și în acest an manifestări culturale, științifice și sportive de amploare, dar vremurile nu țin cu noi. Evenimentul este umbrit, din păcate, de situația sanitară neașteptată și neiertătoare.

Dar asta nu înseamnă că renunțăm, sau ne dăm bătuți. Viața trebuie să meargă înainte normal, chiar dacă, astăzi, normalitatea este alta. Manifestările acestor zile culturale vor avea loc la o scară mai redusă, în spații atent alese și cu respectarea riguroasă a măsurilor de prevenire impuse, fără ca prin aceasta să fie diminuate calitatea și consistența acestora.

Nu trebuie și nu vrem să ne resemnăm, chiar dacă trăim o experiență ce pare să nu se mai sfârșească. Vom trece împreună peste această cumpănă, cu înțelepciune și cu speranță.

Suntem alături de dumneavoastră și de familiile dumneavoastră, străduindu-ne – ca întotdeauna – să facem tot ce depinde de noi pentru a vă ajuta să depășiți mai ușor această încercare, fiind mereu atenți la frământările și greutățile pe care le întâmpinați.

Ne asumăm responsabilitatea – și în aceste condiții – să avem grijă de oraș și de locuitorii lui, sperând că, prin ceea ce facem, vă păstrăm încrederea.

Cu aleasă considerație și prietenie,

al dumneavoastră primar,

ing. Vasile Pavăl