Mașinile cu pâine, luate la control de poliția economică

Pe parcursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul județului, polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, investigații criminale, ordine publică și poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au efectuat controale la persoane fizice şi juridice care produc, transportă şi/sau comercializează produse de panificaţie.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 67 de agenți economici de pe raza județului Vaslui și au verificat 98 de autovehicule. Au fost verificate autorizaţiile de funcţionare, documentele legale de provenienţă a produselor şi mărfurilor, documentele ce atestă calitatea/conformitatea produselor, buletinele de analiză, modul de ambalare şi etichetare, autorizaţiile sanitar-veterinare pentru spaţiile de depozitare şi documentele autovehiculelor care efectuează distribuţia acestora.

Pentru neregulile constatate  au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale (dintre care 41 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată, 26 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 3 la alte acte normative), în valoare totală de 65985 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse de panificație, legume și  produse alimentare în valoare de 1.409 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.