Loverboy de Roșiești! Cucerea femei pe internet, apoi le lăsă fără bani!

Trei bărbați  și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și  39 de ani, din comuna Roșiești, județul Vaslui au fost reținuți de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, fals în declarații și înșelăciune.

În cursul zilei de ieri, 10 mai, pe raza comunei Roșiești, județul Vaslui, au fost desfășurate 7 percheziții domiciliare, în urma cărora 8 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui pentru cercetări. Patru dintre acestea au fost reținute pentru o perioadă de 24 ore.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada septembrie 2019 – mai 2020, persoanele bănuite au profitat de starea de vulnerabilitate a unor persoane în vârstă de pe raza comunei Roșiești și le-au determinat să se deplaseze împreună la diferite magazine cu produse electronice de pe raza județelor Vaslui și Iași, obținând în mod ilicit foloase, bani sau bunuri, în numele acestora.

Totodată, polițiștii au stabilit și faptul că, una dintre persoanele reținute, respectiv un bărbat de 34 ani, din comuna Roșiești, județul Vaslui, ar fi indus în eroare mai persoane de sex feminin din județele Mehedinți și Vaslui, precum și din Republica Moldova, prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, cu promisiunea de căsătorie, bărbatul ar fi obținut  în mod injust sume mari de bani, bijuterii și alte foloase. Împotriva uneia dintre victimele sale, bărbatul ar fi recurs la șantaj.

Prejudiciul în cauză este estimat la  aproximativ 500.000 lei. În data de 10 mai a.c., cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a acestora.