Grădiniţa nr.5 Vaslui a încheiat proiectul “Micii Cercetaşi”

Grădiniţa nr. 5 din municipiul Vaslui a încheiat proiectul “Micii Cercetaşi“, derulat în ultimele luni la nivelul instituţiei. Coordonat de educatoarele Gabriela Rîpanu şi Diana Miron, proiectul şi-a propus să dezvolte la copii spiritul civic, dragostea pentru natură, dezvoltarea unor abilităţi care să-i ajute pe viitor, simţul întreprinzător, dar şi dorinţa de a face sport şi mişcare pentru o viaţă sănătoasă.

„Putem spune că acest proiect a fost un succes, având în vedere că toţii copiii din grupa noastră au învăţat lucruri care le vor fi utile şi interesante. De la vârste fragede ei trebuie formaţi în spiritul respectului faţă de semeni şi faţă de tot ce ne înconjoară. Proiectul i-a implicat şi pe părinţi şi ne-am bucurat pe tot parcursul derulării lui, de sprijinul acestora. Putem spune că după derularea acestui proiect care a inclus acţiuni diverse de la sângerea şi donarea de jucării unor copii cu nevoi speciale, până la acţiuni de ecologizare, sportive şi de orientare, copiii noştri sunt mai pregătiţi, mai responsabili, mai maturi”, au spus educatoarele.

Proiectul s-a încheiat cu o acţiune în aer liber în care copiii au avut de străbătut un traseu cu obstacole, pentru dezvoltarea abilităţilor de orientare. De asemenea, micuţii au fost angrenaţi în jocuri şi activităţi distractive, la care au participat şi părinţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.