Locuință distrusă de flăcări, la Pușcași. Șapte copii au rămas doar cu hainele de pe ei

Doar icoana de pe perete a rămas intactă, în urma unui incendiu care a avut loc în cursul nopții trecute, la Pușcași. Cei șapte copii ai familiei au reușit să fie scoși la timp din casă, dar au rămas fără nimic: fără haine și încălțăminte, fără manuale și rechizite. Tragedia vine după o altă dramă care le-a marcat viața în urmă cu câțiva ani: decesul mamei din cauza unei boli incurabile.

Azi-noapte, pompierii vasluieni au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Pușcași. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată, toate persoanele aflate în locuință apucând să se autoevacueze.
După mai bine de două ore și jumătate de luptă cu flăcările, incendiul.a fost lichidat, locuința fiind distrusă în mare parte.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum defect și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

”În urma incendiului, șapte copii au rămas fără haine, fără încălțăminte, fără rechizite. Inițial, copiii au fost găzduiți de săteni, dar ne-am dorit să găsim o soluție ca membrii familiei să stea împreună. Astfel, în cursul dimineții, am găsit pe cineva care le-a oferit o locuință în care nu stătea nimeni, dar au tot ce trebuie. Impresionant mi-a s-a părut că una din primele griji pe care și le-au exprimat copiii a fost legată de școală: ”Noi cu ce ne ducem acum la școală? cCă au ars și manualele și caietele…”. E o situație dramatică prin care trece această familie, cu atât mai mult cu cât copiii și-ai pierdut mama cu câtiva ani în urmă, din cauza unei boli incurabile, iar casa a fost , pe jumătate, construită de Primărie, din donațiile oferite după mediatizarea situației lor”, ne-a spus Gabriel Mocanu, secretarul comunei Pușcași.

One thought on “Locuință distrusă de flăcări, la Pușcași. Șapte copii au rămas doar cu hainele de pe ei

Comentariile sunt închise.