La volan, cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, depistat la controlul de frontieră la volan, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În data de 06 noiembrie, în jurul orei 03.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Tudor B., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, Tudor B. a prezentat şi un permis de conducere eliberat de autorităţile române, valabil pentru categoriile AM, B1, B, C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE, Tb.

În urma verificărilor s-a stabilit că Tudor B. a fost sancţionat contravenţional, reţinându-i-se permisul de conducere R. Moldova. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.