Trădător! Parlamentar vasluian din PSD, împotriva autostrăzii A8

Și-a furat căciula singur! Un parlamentar vasluian a votat ieri împotriva proiectului ce prevede construcţia autostrăzii A8, pe traseul Iaşi-Târgu Mureş. Este vorba despre Aurel Căciulă, deputat PSD Vaslui. Acesta a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.39 Vaslui (Huși), în anul 2016.

Pe lângă Căciulă, toţi ceilalţi 72 de deputati PSD prezenţi aseară în Plenul Camerei, inclusiv trei deputați ieşeni, au votat în bloc pentru retrimiterea proiectului înapoi la Comisia de Transporturi. Din Moldova, împotrivă au mai votat: Alexandru Rotaru, deputat PSD Neamţ; Botoşani: deputaţii PSD: Budăi Marius-Constantin, Ciofu Tamara-Dorina, Lupaşcu Costel, Rotaru Răzvan-Ilie, iar din Suceava, doi deputaţi PSD: Bejinariu Eugen, Cobuz Maricela.

Autostrada A8 este esențială pentru Moldova, deoarece în prezent legătura dintre Moldova şi Transilvania se face pe trasee care fac față cu greu fluxului sporit de trafic. În acest context,Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni devine o alternativă atractivă pentru traficul internaţional de tranzit. Aceasta face parte din structura centrală (core network) a rețelei de transport TEN-T (trans-European transport network). Valoarea estimată de CNAIR pentru acest proiect este de 6,14 miliarde de euro.