La Vaslui, locul de parcare se ocupă cu….scaunul

Vasluienii sunt persoane inventive! Un cetățean s-a gândit la un mod ingenios de a ține ocupat un loc de parcare public, prin “parcarea” unui scaun de plastic. Vai de cel care nu se conformează și are curajul să îi calce „proprietatea”. Ei bine, greșit! Orice vasluian poate reclama la Poliția Locală Vaslui astfel de comportamente abuzive, reclamații ce se lasă cu sancțiuni.

Poveste veche în oraș

În mai tot orașul, foarte mulți locatari au ales să își scrie fie cu vopsea, fie pe tot felul de plăcuțe, numerele de înmatriculare ale autoturismelor personale, pentru ca nimeni să nu le ocupe cumva locul de parcare, pe care și l-au atribuit fără să întrebe pe nimeni. Mai mulți locatari ne spun că, de multe ori, cearta a degenerat până la daune aduse autoturismelor parcate pe locul luat ilegal până la urmă. Subliniem faptul că niciun locatar nu își poate rezerva de capul lui un loc de parcare. Unul dintre locatari ne-a mai spus că nu a ținut cont de aceste „rezervări ilegale” și a parcat într-un asemenea loc. Ei bine, dimineața, s-a trezit cu unul din cauciucurile de iarnă, aproape noi, înțepat cu un obiect ascuțit.

„Acești vecini sunt recalcitranți. Ei consideră că este teritoriul lor și nu înțeleg că nu au voie să blocheze accesul nimănui. Aceste locuri sunt ale tuturor locatarilor din zonă și nu are voie nimeni să spună că e locul lui. Foarte mulți locatari s-au făcut stăpâni pe locurile de parcare publice, fac mare scandal și amenință dacă cineva parchează acolo, ba chiar rup ștergătoarele de la mașini, sparg roți sau aruncă cu diverse gunoaie pe mașini. Este ilegal și vrem să se facă dreptate, iar ei să înțeleagă că nu e moșia lor, ci este un bun comun care trebuie împărțit cu toată lumea” a declarat pentru Ziarul de Vaslui, I.P, un tânăr abia mutat într-un bloc din zona gării.

În concluzie, cel care ajunge primul acasă și găsește loc liber poate să își lase mașina acolo, iar a doua zi o ia de la capăt. Domeniul public nu poate fi ocupat prin tradiție sau vechimea folosinței. Regimul parcarilor este reglemenatat prin OG 71/2002, modificată in 2007. Foto – Eduard Prepeliță

 

2 comentarii la „La Vaslui, locul de parcare se ocupă cu….scaunul

  • 13 aprilie 2018 la 13:26
    Permalink

    Dar primarul de ce nu face parcari pe traian unde este atat de mult loc liber vis a vis de rds la blocurile din fata, este in spate un loc imens care e degeaba acolo..macar de ar face parcare sau macar un parculet pt copii ca asa era vorba acum cativa ani in urma..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.