Ciolacu, pus la punct de Dumitru Buzatu: “ar fi cazul să ne măsurăm un pic înălţimea”

Congresul PSD s-a desfășurat în condiții speciale – intervențiile fiind făcute online. În aceste condiții sigur că nu a existat o ”reacție a sălii” – mai ales că declarațiile lui Marcel Ciolacu și a câtorva acoliți ar fi stârnit indignarea multora.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a criticat, sâmbătă, inclusiv organizarea unui congres extraordinar al formaţiunii. Dumitru Buzatu l-a pus la punct în direct pe Ciolacu pentru exprimarea folosită – ”vremea tătucilor a apus”.

„Eu credeam, acum 30 de ani, că m-am înscris într-un partid modern deja. Dar, sigur, modernismul nu e proprietatea nimănui şi, evident, apreciez această tendinţă de a vă situa în linia modernismului şi de a înlătura vechile metode. Vechile metode le asimilez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor. (…) Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie. Că printre aceştia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase… şi ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”, a spus Dumitru Buzatu.

„Eu sunt unul dintre aceia care m-am luptat din răsputeri ca acest congres să fie un congres ordinar al partidului, să fie un congres la termen, să fie un congres desfăşurat pe baze statutare serioase şi nu pe modificări şi încropeli făcute la repezeală, astfel încât să ne cadă cât mai bine atunci când trebuie să participăm la procesul democratic al alegerii structurilor de decizie ale PSD”, a mai afirmat Dumitru Buzatu la congresul partidului.

Președintele CJ Vaslui s-a arătat deranjat și de o „formulare extrem de nefericită” a liderului Marcel Ciolacu, aceea care viza transformarea PSD în „partidul clasei de mijloc”.

„Eu credeam că partidele social-democrate din lumea contemporană modernă, aşa cum ziceţi domniile voastre, sunt partide de integrare şi se referă la toate clasele sociale şi grupurile, categoriile sociale, ale căror năzuinţe încearcă să le studieze (…), pentru care formulează politici găsind acel numitor comun tuturor care să conducă la o societate mai bună, la o lume decentă, la mai multă bunăstare, la mai multă înţelegere şi la un mecanism democratic de afirmare”, a arătat Dumitru Buzatu.