Jandarmii vasluieni, la datorie de Sărbatori

Duminică, 23 decembrie, efective ale Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Vaslui, au asigurat măsurile de ordine publică la “Festivalul de Datini și Obiceiuri” ediția 2018. Jandarmii au acționat atât în Piața Civică din municipiul Vaslui cât și pe traseele destinate participanților, pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional precum și pentru asigurarea unui climat optim de conviețuire socială.

În data de 27 decembrie, în jurul orei 00.10, echipa de intervenție din cadrul Secției de Jandarmi Huși, aflându-se în misiune de patrulare în municipiul Huși, pe strada Ștefan cel Mare, a observat o persoană de sex masculin care avea asupra sa un bagaj voluminos, respectiv un sac. Având în vedere cele observate, lucrătorii jandarmi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanei și au constatat că se numește  M.I, de 45 de ani din municipiul Huși. La controlul bagajului, jandarmii hușeni au descoperit 2 găini pe care cel în cauză a recunoscut ulterior că le-a sustras din curtea numitului C.M, de pe strada Corni. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției municipiului Huși pentru întocmirea actelor de constatare.

În data de 26 decembrie, echipa de intervenție din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Bârlad, aflându-se în serviciul de patrulare în Piața “Sf. Ilie ”, au observat un tânăr de aproximativ 30 de ani care încerca să vândă articole pirotehnice. Având în vedere cele constatate, jandarmii au trecut la legitimarea numitului B.N, de 26 de ani din Bârlad, iar la controlul bagajelor, asupra acestuia au găsit aproximativ 400 articole pirotehnice. Cel în cauză a fost condus la sediul Poliției municipiului Bârlad, unde i s-au întocmit actele de constatare.