Jandarmii, prezenți la deschidere noului an școlar

În data de 11.09.2017, cu ocazia deschiderii noului an școlar sesiunea 2017-2018, Inspectoratul de Jandarmi Județean, va asigura  măsurile de ordine publică specifice în zona instituțiilor de învățământ.

Pentru ca activitățile să se desfăşoare în  condiţii de siguranță, jandarmii vor acţiona împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, dar şi Poliţia Locală, pentru asigurarea unui climat de normalitate în zona instituţiilor de învăţământ, în ceea ce priveşte ordinea şi siguranţa publică.

Au fost stabilite, unităţile de învăţământ preuniversitar la care fiecare structură urmează să desfăşoare activităţi specifice de asigurare a ordinii şi siguranţei publice. Astfel, pentru prevenirea unor situaţii de risc, patrulele de ordine publică vor fi prezente pe timpul afluirii şi defluirii elevilor, părinţilor, cadrelor didactice, precum şi pe timpul desfăşurării festivităţilor de deschidere a anului şcolar. Patrulele de ordine publică din zona instituţiilor de învăţământ vor acţiona atât auto cât şi pedestru, intervenţia acestora putând fi solicitată și la numărul de urgenţă „112”.

Vor fi desfăşurate acţiuni de prevenire atât în instituţiile de învăţământ din mediul urban cât şi în cele din mediul rural pentru prevenirea victimizării minorilor, identificarea factorilor generatori de criminalitate, a dezvoltării spiritului civic şi a unui comportament prosocial.

În scopul combaterii fenomenului infracțional și contravențional, jandarmii, potrivit competențelor, nu vor ezita să aplice ferm prevederile actelor normative în vigoare împotriva persoanelor care săvârșesc fapte antisociale atât în interior cât și în zonele de proximitate ale instituțiilor de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.