Invitaţie de 1 iunie: „Vinde, cumpără, donează, cântă şi distrează-te, la Tîrgul de Jucării!”

Ziua Copilului, 1 iunie, va fi marcată într-un mod deosebit şi în acest an, Centrul Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui continuând manifestarea iniţiată cu doi ani  în urmă: organizarea unui târg de jucării,  în cadrul căruia actorii implicaţi sunt copiii. Aceştia vor putea vinde, cumpăra sau dona jucării, vor fi implicaţi în diverse jocuri în aer liber, se vor bucura de spectacole interactive. Târgul se va desfăşura în Parcul Copou, iar jucăriile donate vor ajunge la copii din mediul rural.

Evenimentul, organizat în acest an de CJCPCT Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui şi Primăria Vaslui, îşi propune să atragă un număr cât mai mare de copii, în special preşcolari şi  elevi de ciclu gimnazial. Activitatea este structurată pe trei segmente bine definite: târgul propriu-zis,  spectacol şi partea de joc a copiilor. Invitaţia noastră se adresează tuturor copiilor: să vină la Tîrgul de Jucării, să vândă, să cumpere, să doneze, să cânte şi să se distreze!”, a spus consilierul CJCPCT Vaslui Anca Isabela Iacob, coordonatorul proiectului.

Reacţie a fenomenului de izolare a celor mici în lumea jocurilor virtuale, Târgul de Jucării le propune şi anul acesta celor mici o varietate de activităţi distractive. “. Fiecare şcoală va avea un spaţiu în care copiii vor vinde, vor schimba sau vor dona propriile jucării, fiecare asumându-şi deciziile de care poate beneficia. Activitatea va fi completată prin activităţi distractive: fiecare clasă va primi câte o cutie cu cretă colorată, pentru a realiza desene pe asfalt, astfel încât la sfârşitul zile parcul să arate ca un spaţiu viu colorat de imaginile copilăriei. În premieră, începând cu ora 11.00, vom avea un spectacol pentru copii cu vârste între 0-5 ani, pentru care Zâna Cântecel va interpreta melodii pentru copii. Ne ajută în acest demers interpreta Manuela Pelenouă, îndrăgita solistă a Formaţiei Policrom din Vaslui.  Ventrilocul Crina Zvoboda şi bunicuţa Julieta vor susţine trei reprezentaţii, după care cei mici vor putea să se fotografieze cu bunicuţa şi vom avea şi doi animatori, care vor antrena copiii în diverse jocuri înteractive.  Sperăm că vremea va fi frumoasă şi numărul celor care vor dori să fie alături de noi să fie destul de mare”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

În ceea ce prioveşte segmentul “donaţii”, copiii vor putea dona jucării, dar şi cărţi şi rechizite, la centrul de colectare special amplasat. Toate donaţiile vor ajunge la copii din satele cuprinse în următorul workshop de fotografie din cadrul proiectului “Satul vasluian-tradiţie şi actualitate”.

 

 

 

One thought on “Invitaţie de 1 iunie: „Vinde, cumpără, donează, cântă şi distrează-te, la Tîrgul de Jucării!”

  • 16 octombrie 2017 la 12:02
    Permalink

    Foarte frumos ca acest proiect a luat amploare si copiii se distreaza an de an cu jucarii noi si de ce nu, isi pot face si prieteni noi. Multumim CJCPCT Vaslui!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.