Inuman! Bărbat surprins în momentul în care își abandonează câinele pe o stradă de lângă Bârlad

Inuman! Un om cu suflet de piatră și-a aruncat câinele din mașină și l-a părăsit în mijlocul străzii pe o stradă din apropiere de Bârlad! Câinele a alergat după stăpân mai mult de un kilometru, până nu l-au mai ținut puterile. Lucia C., proprietara unui adăpost, a observat momentul în care câinele a fost abandonat și a reușit să surprindă numărul de înmatriculare al vehiculului de unde a fost aruncat animalul.

“Ieri in timp ce eram in adapostul meu de la Tutova,cainii mei au inceput sa latre si se uitau spre drumul din fata adapostului. Cand m-am uitat spre drum,am vazut o masina care stationa, si imediat mi-am dat seama ca ceva se intampla,fiindca nu e prima oara cand au fost abandonati caini, pe camp, in zona adapostului.Am iesit imediat din adapost si am vazut cum un domn a coborat din masina,a scos cainele afara din masina,dupa care domnul s-a urcat in masina si a plecat.Cainele a alergat un timp dupa masina dupa care s-a intors la locul unde a fost abandonat.Am incercat sa pun mana pe el si sa-l iau in adapost,dar,fiind speriat el a fugit spre livada care este in spatele adapostului.” a declarat Lucia C, pentru Ziarul de Vaslui.

De menționat este faptul că legea este una destul de strictă, atât pentru posesorii de animale cât și pentru persoanele care le abuzează. Asadar, Legea 205/2004 privind protectia animalelor republicata (Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 320 din 30 aprilie 2014) spune urmatoarele:

În ceea ce privește abandonul animalelor, conform legii, abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului este strict interzisă. Abandonul constă  în lasarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrana, adăpost si tratament medical. Legea mai spune că aceste contravenții se sancționează cu amenzi care pornesc de la 1.000 până la 3.000 de lei.