Infracțiuni rutiere de weekend

Nici amenzile polițiștilor, nici dosarele penale nu par să-i sperie pe unii vasluieni. Numai în acest weekend, polițiștii din județul Vaslui au prins mai mulți șoferi care s-au urcat la volan băuți sau fără permis de conducere.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Episcop Grigore Leu din municipiul Huși, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția localității Pogănești către municipiul Huși. Acesta era condus de H. Onuț, în vârstă de 23 ani, din localitate. La verificarea în baza de date privind posesorii de permise de conducere, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia polițiștii au întocmit dosar penal, efectuând cercetări în conformitate cu prevederile articolului 335 alin. 2 din Codul Penal.

În timp ce U. Vlad, de 34 ani, din municipiul Vaslui, conducea un autoturism pe strada Alecu Donici, a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. U. Vlad a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au identificat pe J. Ionuț, în vârstă de 29 ani, domiciliat în comuna Roșiești. Acesta conducea un autovehicul pe strada Castanilor, din municipiul Vaslui, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul obținut fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit pe numele lui J. Ionuț un dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.