Început de an “îmbibat” cu alcool la volan, pe șoselele din județ

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, ora 00:48, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Nicolae Iorga din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bârlad. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

**

Duminică, 2 ianuarie 2022, ora 1:10, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 15D, în localitatea Voinești, comuna Vulturești, județul Vaslui, au observat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa pe sensul Negrești – Vaslui și care a acroșat un alt autoturism parcat în afara părții carosabile. În urma producerii evenimentului rutier au rezultat daune materiale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au identificat conducătorul autoturismului implicat, un bărbat de 27 de ani, din comuna Zăpodeni, județul Vaslui, și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.