Incendiu la o locuinţă din Hârșova, comuna Delești

Joi seara, în jurul orelor 2313, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu  produs la acoperişul unei locuinţe din localitatea Hârșova din comuna Delești.

La locul producerii evenimentului, s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Vaslui, iar în urma recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta flacără deschisă la nivelul acoperişului, riscând generalizarea acestuia la nivelul întreagii locuinţe și la o anexă.

Imediat după recunoaştere, s-a acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului concomitent cu protejarea bunurilor expuse incendiului.

În urma evenimentului, din fericire nu au fost victime, iar datorită intevenţiei prompte a echipajelor de stingere, incendiul a fost localizat în faza de dezvoltare a acestuia, pagubele limitându-se la aproximativ 50 mp de acoperiş din tablă pe astereală din lemn şi diverse materiale textile și de consum depozitate în podul locuinței.

Cauza probabilă care a putut genera incendiul a fost coşul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile (lemn) al unui cazan termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.