9 mai, marcată prin ceremonii și depuneri de coroane

Luni, 9 mai, , ȋn municipiul Vaslui se vor desfășura ceremonii și manifestări omagiale cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a Romȃniei, Zilei Victoriei asupra Fascismului și a Zilei Europei.

Festivităţile sunt organizate de Instituţia Prefectului , Consiliul Judeţean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui, și vor avea loc, de la ora 10.00, la “Monumentul Independenţei de Stat”, de pe strada Hagi Chiriac nr. 1 (ȋn faţa Judecătoriei Vaslui).

La eveniment sunt așteptaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale și judeţene, reprezentanţi ai unităţilor militare și ai Garnizoanei Vaslui, precum și veterani de război și cadre militare ȋn rezervă și ȋn retragere.

În programul manifestărilor sunt incluse oficierea serviciului religios ȋn memoria eroilor Războiului de Independenţă, alocuţiuni ale oficialităţilor locale și judeţene, depuneri de coroane de flori de către reprezentaţii instituţiilor publice și ai celorlalte organizaţii invitate, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.