Loaza Mihai Botez bate câmpii pe Facebook, USR cumpără vaccinuri de 1 miliard de euro!

Cum nu mulți au auzit de Mihai Botez, ne simțim obligați să vă spunem noi cine este! Mihai Botez, ajuns din întâmplare parlamentar în 2016, un politician ocupat cu realizarea de conturi false pe Facebook și mai puțin cu bunăstarea vasluienilor și fără vreo activitate parlamentară de invidiat, se declară mândru pe pagina sa de socializare “Deputat USR – reprezint vasluienii care își doresc o Românie fără hoție!”. Realitatea însă, este cu totul altfel. Trompeta USR-iștilor în teritoriu, încearcă din răsputeri să atragă atenția de la colegii lui de partid, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă! Aceștia sunt acuzați de DNA că în perioada pandemiei, au achiziționat vaccinuri de peste 1 miliard de euro! Acest număr total corespunde unui raport de 5,7 doze/1 persoană eligibilă!!

Ei bine, Botez e parașutat în teritoriu și rolul său e simplu! Să facă tot posibilul ca vasluienii să nu afle de afacerile USR. Așa că, în modul specific, se apucă de subiectele fierbinți ale momentului, foarte “importante” de altfel: “PSD nu și-a plătit chiria la spațiul închiriat” și “consilierii de la Cabinetul președintelui Consiliului Județean”! Dar mai bine, haideți să vedem concret ce acuzații se aduc colegilor lui Botez.

Procurorii DNA au solicitat, joi, ridicarea imunității în cazul a trei foşti membri ai Guvernului: fostul premier PNL Florin Cîțu și foștii miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Toate contractele de achiziţie de vaccinuri Covid-19 au fost încheiate cu încălcarea dispoziţiilor legale, fără a avea viza departamentelor de specialitate din Ministerul Sănătăţii şi fără a exista o analiză privind cantitatea necesară, raportat la populaţia eligibilă pentru vaccinare din România.

Procurorii DNA spun că Vlad Voiculescu (USR), în calitate de ministru al Sănătății, în perioada februarie-martie 2021, în contextul în care erau deja contractate 37.588.366 de doze de vaccin, ar fi acceptat acordul de cumpărare a vaccinului împotriva Covid, încheiat între Comisia Europeană și Pfizer BioNTech.

Astfel, pe 10 martie 2021 a încheiat formularul de comandă pentru 8.055.394 de doze inițiale de vaccin Pfizer, deși numărul de doze deja contractate (37,5 milioane) erau suficiente pentru vaccinarea a mai mult de 23 de milioane de persoane.

Ulterior, deşi erau deja contractate 45.643.760 de doze vaccin, Vlad Voiculescu a acceptat acordul de achiziție și pentru 6.390.404 doze inițiale de vaccin Moderna.

În aprilie 2021, în contextul în care erau deja contractate 52.034.164 de doze de vaccin, pentru „a crea aparența de legalitate a achiziției unei cantități de 4.260.269 doze adiționale de vaccin Pfizer și a înlesni efectuarea acestei achiziții”, Vlad Voiculescu ar fi întocmit un prim memorandum pentru o nouă comandă de vaccin Pfizer pentru alte 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva Covid, în valoare de peste 66 de milioane de euro.

Procurorii DNA notează că Ioana Mihăilă (USR), ca ministru al Sănătății, în cursul lunii mai 2021, și în condițiile în care România deja contractase 56.294.433 de doze de vaccin, ar fi acceptat și ea un alt acord de cumpărare pentru 39.099.623 de doze de la Pfizer BioNTech.

Ulterior, Ioana Mihăilă, în complicitate cu Florin Cîțu (premier al României la acea vreme) și în condițiile în care fuseseră deja cumpărate 56,2 milioane de doze de vaccin, „pentru a crea apariția de legalitate a achiziției”, a aprobat un al doilea memorandum, în ședința de guvern din 31 mai 2021, pentru perfectarea achiziției.

Ca să vă faceți o idee ce înseamnă un miliard de euro, înseamnă peste 30 de spitale construite de la A la Z, dotate după ultimele normative europene.Să nu ne abatem de la faptul că vorbim despre o anchetă la nivel internațional. Parchetul European analizează acuzațiile de fraudă adresate împotriva lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă. Iar Botez, vine și ne vorbește despre faptul că PSD nu are bani să-și plătească chiria….