În vamă, cu permis de conducere fals

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un bărbat din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, dar şi un ansamblu de vehicule condus de un șofer cu permis necorespunzător

În data de 4 februarie ., în jurul orei 9.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, jud. Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în țară, cetățeanul din Republica Moldova Serghei O., în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în R. Moldova. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. În legătură cu cele constatate, Serghei O. a declarat că si-a pierdut permisul de conducere, eliberat de autoritățile moldovenești și a obținut documentul prezentat la controlul de frontieră de la un conațional, în schimbul a 1.500 lei moldovenești. Totodată, bărbatul a mai declarat că nu știa că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Tot în data de 4 februarie, în jurul orei 11.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, cetățeanul din R. Moldova Gheorghe D., în vârstă de 61 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, înmatriculate în Bulgaria, respectiv în R. Moldova. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul are permis de conducere valabil doar pentru categoria ‘B’, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară categoria ‘BE’. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.