În patru ore, cinci vitezomani au rămas fără permis

Astăzi, 22 decembrie 2022, în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat, simultan, împreună cu polițiștii inspectoratelor de poliție județene Vrancea și Galați, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele maxime de viteză admise pe drumurile publice. 

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 20 de polițiști participanți au verificat peste 90 de vehicule și au legitimat peste 100 de persoane. 

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 70 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, au fost reținute 5 de permise de conducere, cauzele care au determinat reținerea acestora au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (4) și depășirea neregulamentară (1).

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.