Implicare activă a SC Gaz Est SA în informarea şi responsabilizarea elevilor vasluieni (galerie foto)

Peste 200 de elevi din ciclul primar, de la patru şcoli vasluiene, au aflat cum se desfăşoară activitatea unei companii de distribuţie a gazelor naturale, importanţa acestora în viaţa tuturor, dar mai ales pericolele care pot apărea şi cum trebuie să reacţioneze în situaţii de urgenţă. Toate acestea în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, când cei mici au fost primiţi cu drag în mijlocul salariaţilor SC Gaz Est SA. Copiii au reacţionat cu mult entuziasm la activităţile interactive în care au fost implicaţi, bucurându-se şi de darurile dulci, primite de la iepuraşul de Paşte. Cadrele didactice şi părinţii care i-au însoţit pe elevi au apreciat activitatea că fiind una extrem de utilă pentru micuţii oaspeţi, iar Adrian Tighici, directorul general al SC Gaz Est SA a declarat că doreşte ca astfel de activităţi, de responsabilitate socială, să devină o tradiţie a societăţii.

Activitatea societăţii GAZ EST prezintă o serie de particularităţi specifice domeniului de activitate, necunoscute uneori chiar şi adulţilor, fascinante pentru cei mici, curioşi să afle care este drumul gazelor naturale până la aragazul de acasă, de unde vin gazele, de ce sunt periculoase… Le-au răspuns tuturor întrebărilor (şi nu au fost deloc puţine) angajaţii GAZ EST Vaslui. „Zâmbet, soare, bucurie pe chipurile elevilor de la clasa pregătitoare “Step by Step” de la Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene”, care au avut ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii companiei GAZ EST Vaslui. Prin intermediul acestei vizite, elevii au aflat lucruri noi despre importanţa acestei societăţi în asigurarea confortului şi siguranţei locuitorilor oraşului, cât şi regulile pe care trebuie să le respecte în cazul înregistrării unor scurgeri de gaze” – înv. Mărioara Chiriac şi prof. înv. prim. Loredana Mihaela Dănilă.

„Societatea românească, în care se nasc copiii de astăzi, este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceştia trebuie pregătiţi să înţeleagă şi să accepte provocările, să devină ei înşişi factori ai schimbărilor viitoare, acest lucru realizându-se şi prin activităţile din programul „Şcoala altfel”. Astfel elevii sunt pregătiţi pentru această societate modernă, într-un mod practic, creativ şi inovator, care să-i implice pe copii în activităţi deosebite şi interesante pentru ei. O activitate inedită şi foarte interesantă a fost vizita efectuată cu elevii clasei a IV-a C, de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui, la Gaz Est. Cu această ocazie, elevii au decoperit, sau redescoperit, care sunt sursele de energie, ce sunt şi unde se găsesc gazele naturale, care sunt principalele utilizări ale acestora, dar şi ce măsuri trebuie luate în cazul în care în locuinţă se simte miros de gaze. Activitatea a fost una interactivă, elevii având oportunitatea de a pune întrebări şi de a primi răspunsuri de la persoane autorizate, cu o pregătire profesională adecvată. De asemenea, elevii au realizat afişe, desene prin care şi-au exprimat propriile păreri în ceea ce priveşte importanţa instituţiei vizitate şi a gazelor naturale în viaţa cetăţenilor”- prof. înv. prim. Alina-Nadia Raizu, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui.

„Gânduri frumoase, calde şi senine echipei Gaz Est, după vizita în această unitate. Vorba bună, zâmbetul şi iepuraşul de Paşte au fost asemenea razelor de soare răsfrânte în sufletul copiilor clasei a IV-a D de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui” – înv. Rica Mihaela Cernat.
„Noi, copiii, părinţii şi învăţătorul clasei pregătitoare B de la Şcoala „Mihai Eminescu” Vaslui, am fost foarte plăcut surprinşi de cele văzute şi învăţate în cadrul vizitei făcute la societatea Gaz Est. Am aflat multe lucruri noi despre „drumul gazelor naturale”, despre munca, de multe ori nevăzută, a angajaţilor dar, mai ales, am învăţat lucruri practice despre utilizarea gazului şi despre măsurile de siguranţă care se impun în folosirea acestuia, lucruri pe care nu le puteam învăţa decât la „Şcoala altfel” şi direct de la sursă. Mulţumiri domnului director Adrian Tighici, care şi-a găsit timp să ni se adreseze direct, şi salariaţilor Gaz Est, care ne-au condus şi ne-au explicat cu răbdare tot ce am dorit să ştim” – înv. Dan Oprea, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui.

Este deja al doilea an în care compania Gaz Est foloseşte acest prilej al Şcolii altfel pentru a putea transforma vizitele elevilor într-un instrument de informare şi prevenţie cât mai util şi atractiv. „Ne dorim ca vizitele micuţilor vasluieni la Gaz Est să devină o tradiţie a companiei noastre prin care să putem fi mai responsabili social şi mai aproape de abonaţii noştri. Nu întâmplător motto-ul Gaz Est este „pentru siguranţă şi confortul casei tale”. Siguranţă abonaţilor reprezintă principalul obiectiv al activităţii noastre, iar prevenţia în rândul celor mici poate fi un element esenţial. Şi poate că nu întâmplător această “Săptămâna altfel” are loc în preajma Sărbătorilor Pascale… Prezenţa copiilor în rândul nostru ne bucură şi ne înnobilează, pregătindu-ne parcă pentru o perioadă cu semnificaţii aparte” a declarat Adrian Tighici, directorul general al SC Gaz Est SA Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.