Candidatul PNL, Marius Arcăleanu, a confirmat participarea la dezbaterea electorală de astăzi

Candidatul PNL Marius Arcăleanu, a confirmat participarea la dezbaterea electorală de astăzi. Chiar dacă a fost ultimul din cei șase candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui care a confirmat participarea la dezbatere, Marius Arcăleanu a fost primul care a lansat ideea unei confruntări directe. E  drept, acesta și-ar fi dorit o confruntare doar cu Dumitru Buzatu, candidatul PSD.

”Pentru că suntem candidații cu cele mai mari șanse de a câștiga Consiliul Județean, este momentul ca vasluienii să voteze în cunoștință de cauză și să-l aleagă pe cel mai bun!
Tocmai de aceea, vă invit la o dezbatere, domnule Dumitru Buzatu! Vă dau voie să alegeți dumneavoastră locul, ziua și moderatorul ca să vă simțiți comod.
Și vreau să vă simțiți comod pentru că trebuie să răspundeți la multe întrebări incomode, domnule Buzatu! Conduceți acest județ de zeci de ani și, în acest răstimp, am ajuns printre cele mai sărace județe din țară. Ați permis jaful de la Aquavas, ați permis funcționarilor să încaseze salarii mari fără să miște un deget ca să aducă proiecte de dezvoltare pentru Vaslui!

Acum vreți să candidați din nou, ”să continuați cu responsabilitate”, după cum spuneți. Responsabilitate față de cine, domnule Buzatu? Față de aparatul de partid, față de îmbogățiții din bani publici, față de averea dumneavoastră personală?
E timpul să dați socoteală pentru toate acestea. De aceea, vă provoc să acceptați invitația la dezbatere!”, lansa provocarea  Marius Arcăleanu cu două săptămâni în urmă.

Știre inițială:

Astăzi, vineri, 25 septembrie,începând cu ora 18.00, mass-media vasluiană va transmite live pe paginile de socializare o dezbatere electorală la care au fost invitați să participe toți cei șase candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Sunt așteptați Dumitru Buzatu (PSD), Marius Arcăleanu (PNL), Dan Marian (ALDE), Romulus Buhăescu (PMP), Mihai Botez (USR PLUS) și Dorin Emil (PRO România).
Confruntarea celor șase candidați se va face la Centrul de Afaceri Vaslui și va fi moderată de trei jurnaliști vasluieni: Theodor Istrate (Revista Administrație și Afaceri), Loredana Ciobanu (Agerpres) și Sorin Saizu (Știri Est)
”Subiectele pe marginea cărora sunt invitați să răspundă competitorii înscriși în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui vizează domenii precum infrastructura rutieră, apa și canalizarea, sănătatea, asistența socială, , cultura și, nu în ultimul rând, economia și mediul de afaceri. Candidațiii vor avea timp limită să răspundă la întrebări, își vor putea pune întrebări unul altuia, dar nu vor fi admise calomniile, insultele sau culpabilizarea candidaților. Sunt convins că va fi o dezbatere interesantă. Până la această oră și-au confirmat prezența toți candidații, cu excepția candidatului PNL, care sper că va răspunde favorabil în cursul zilei de astăzi”, ne-a precizat Theodor Istrate, inițiatorul dezbaterii.   (Mihaela Zărnescu)