”Hoții îți invadează intimitatea”

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au lansat Campania ”Hoții iți invadează intimitatea”, care are ca scop informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință. 

Campania ”Hoții îți invadează intimitatea”, desfășurată la nivel național de Inspectoratul General al Poliției Române  – Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Feroneria Prod S.A., își propune scăderea gradului de vulnerabilitate, abordarea acestui tip de criminalitate reprezentând o constantă a intervențiilor preventive ale Poliției Române.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate. Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive în cadrul acestei campanii. Aceștia, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare  Bârlad, s-au întâlnit cu cetățenii aflați în zona Gării Bârlad, precum și în zona adiacentă acesteia, oferindu-le suportul informaţional privind infracţionalitatea  contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.

Au fost desfășurate activități preventive și la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” Bârlad, unde peste 58 de elevi, împreună cu 2 cadre didactice, au primit recomandări privind furturile din locuințe, prevenirea violenței în școli, comportamentele antisociale generatoare ale delincvenței juvenile și consecințele comportamentului deviant.

Aşa cum vom face şi pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetăţean în parte:

  • Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;
  • Montează o încuietoare de calitate;
  • Montează un sistem de alarmă;
  • Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.