[FOTO/VIDEO] Rico, câinele polițist, vedeta manifestărilor de Ziua Poliției

Pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversãrii Zilei Poliţiei Române, poliţiştii sã se afle alãturi de elevi, totul spre bucuria copiilor care au stat de vorbă cu eroii în uniforme, au urcat în mașinile de intervenție și au analizat curioși armele.

Rico, un ciobanesc malinois belgian în vârstă de 3 ani, a fost de departe vedeta care a furat toate privirile. Deşi nu a putut fi pus la treabă datorită locului unde au avut loc manifetările, a reușit să atragă admirația tuturor celor din jur.

Potrivit agentului șef Gopșa Ovidiu Adrian, ca şi câine de urmãrire, Rico este folosit la identificarea unei persoane dintr-un grup, prin metoda alegerii dupã mirosul obiectelor abandonate sau pierdute sau la alegerea unui obiect cu miros omenesc dintre alte obiecte asemãnãtoare. De asemenea, participã la acţiuni poliţieneşti unde nu este necesarã prelucrarea urmelor de miros, ca de exemplu patrulãri, arestãri de persoane periculoase, escortãri de infractori, percheziţii domiciliare, scotociri de persoane şi incãperi.

Copiilor le-au fost prezentate şi autospecialele folosite în activitate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, precum şi un laborator mobil folosit de criminalişti pentru realizarea cercetãrii la locul comiterii unei infracţiuni. Poliţiştii criminalişti le-au explicat tinerilor modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii, permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme, le-au arãtat trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor categoriilor de urme din câmpul infracţional. Echipamentul şi armele de diverse tipuri au stârnit curiozitatea celor mici, care au cerut detalii şi au primit explicaţii amãnuntite.

One thought on “[FOTO/VIDEO] Rico, câinele polițist, vedeta manifestărilor de Ziua Poliției

  • 23 martie 2018 la 12:18
    Permalink

    Un pic de propaganda pentru Silver Mall.
    Daca le era rusine Politiei Vaslui cu cladirea in renovare trebuia sa sarbatoreasca aceasta zi in Centrul Civic. Ma intreb ce legaturi ascunse sunt intre cele doua conduceri…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.