Flori și mesaje de apreciere, pentru femeile ”eroine”, din partea senatoarei Gabriela Crețu

Astăzi, de 8 Martie,  senatoarea Gabriela Crețu a dorit să împărtășească un gând bun cu doamnele care au muncit în timpul pandemiei și pe care ziua dedicată lor le-a prins tot la muncă. Astfel, prin intermediul colaboratorilor săi, aceasta le-a oferit flori și un gând bun, doamnelor lucrează mereu, care chiar și în zi de sărbătoare, în farmacii, magazine, piețe. 

”Pentru că atunci când mulți își puteau permite să stea acasă, ele erau în prima linie, la muncă.  Pentru că, întotdeauna ele găsesc răgazul să își crească fie copiii, nepoții, părinții bolnavi, fie să își facă treburile casnice. Pe ele, nimeni, niciodată, nu le consideră eroine! Au fost eroinele mele de anul acesta!”, a spus Gabriela Crețu.

Iată și mesajul transmis de senatoare tuturor femeilor care se află la muncă șapte zile pe săptămână, uneori și câte zece ore pe zi, inclusiv în vremuri de epidemie. 

”Dragă prietenă,

Astăzi, de 8 Martie, vreau să-ți împărtășesc un gând despre ceva ce, prinsă cu treburile, uiți, deseori.
Tu ești cineva! Cineva foarte important!
Când mulți își puteau permite să stea acasă, să nu-i găsească virusul, cineva era în prima linie, la muncă.
Cineva își crește copiii sau nepoții și își îngrijește părinții bolnavi. Cineva gătește și face curat.
Cineva știe să împartă salariul ca să-i ajungă pentru toate facturile și nevoile.
Cineva, deși nu ar trebui să fie așa, are întotdeauna două locuri de muncă – unul la serviciu și altul acasă.
Acel cineva care le reușește pe toate acestea și încă multe altele, ești tu!
Ar fi fost frumos să te îmbrățișez prietenește și să-și spun ”8 Martie fericit și o viață mai bună!”. Dar sărbătoarea femeilor e zi lucru pentru mine, ca și pentru tine.
Cineva trebuie să muncească acolo unde se iau deciziile pentru toți. Acel cineva sunt eu.
Prea puține voci vorbesc pentru celelalte femei, pentru cei mulți, ca să pot lipsi! Nu trebuie să lipsesc! Cred că cineva poate să țină lumea în ordine și să schimbe cu adevărat cursul lucrurilor în bine. Acum, sper că ai înțeles și cine este acel cineva! Suntem noi, femeile, când știm ce vrem și suntem unite!
Cu întreaga solidaritate,
Gabi Crețu”

 

 

P