24 de copii din Vaslui, blocați pe masivul Ceahlău

Un grup de 24 de copii a rămas blocat duminică în zona cascadei Duruitoarea, din masivul Ceahlău, fiind solicitată intervenţia salvamontiştilor din judeţul Neamţ.

“Salvamontiştilor din Neamţ au fost solicitaţi să intervină pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocaţi în zona cascadei Duruitoarea, traseul fiind afectat şi blocat de torentele de apă formate după ploile puternice de azi noapte”, anunţase Salvamont România.

Acţiunea de recuperare a celor 24 de copii blocaţi în zona cascadei Duruitoarea s-a finalizat cu succes, grupul fiind însoţit de echipajul salvamont până în staţiunea Durău.

“Acţiunea de recuperare a grupului de copii s-a finalizat cu succes acum câteva minute, grupul fiind însoţit de echipajul salvamont până în Staţiunea Durau. Cei 24 de copii din Vaslui şi cadrele didactice au urcat pe un traseu în Masivul Ceahlău (zona Cascada Duruitoarea) şi au coborât pe altul. În jurul altitudinii de 1.100 m s-au blocat la traversarea unui torent şi au luat decizia corectă să solicite asistenţă Salvamont. Au fost scoşi din zonă şi conduşi pe o rută nemarcată, dar mult mai sigură până în staţiunea Durău. Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care să necesite acordarea primului ajutor”, informează Salvamont România.