Final de proiect al Asociaţiei EUROP ART 2008 Vaslui

Timp de cinci luni, Asociaţia EUROP ART 2008 Vaslui a implementat proiectul cultural “RITMURI PE PORTATIV”, prin care s-a urmărit satisfacerea dorinţei de afirmare a tinerilor talentaţi din toată ţara prin organizarea unui concurs naţional de muzică uşoară şi dans la Vaslui.

Festivalul s-a bucurat de un real succes, reflectat prin numărul mare de înscrieri. Juriul, format din nume cunoscute în lumea muzicală,  a punctat atât pentru interpretarea vocală , cât şi pentru impresia artistică lăsată de fiecare concurrent. Obiectivitatea juriului a făcut că la finalul jurizării toţi participanţii să plece mulţumiţi, impresionaţi atât de corectitudinea jurizării, cât şi de  inexistenţa unei taxe de participare, care ar fi limitat posibilităţile multor tineri talentaţi.
Etapa de pregătire a festivalului/concursului naţional de muzică şi dans a inclus şi desfăşurarea a două workshop-uri, pe parcursul a două săptămâni. De acestea au beneficiat mulţi tineri talentaţi şi dornici de afirmare din şcolile vasluiene. Scopul acestor workshop-uri a fost încercarea asociaţiei de a ajuta viitorii concurenţi la perfecţionarea tehnicii vocale şi a calităţii interpretative, în vederea obţinerii de performante artistice, la un nivel ridicat.
“Ţin să mulţumesc Consiliului Judeţean Vaslui pentru susţinerea financiară primită, şi să menţionez că datorită acestor wokshop-uri unii din elevii care au beneficiat de această pregătire participă în prezent şi la alte concursuri de profil, la nivel naţional.
De asemenea, mulţumirile noastre gazdei festivalului, Centrul cultural “Alexandra Nechita” Vaslui, locaţie de desfăşurare aleasă în ultimul moment, datorită condiţiilor meteo care au făcut imposibilă desfăşurarea lui în Parcul Copou, aşa cum era programat.
Pentru anul care urmează îmi propun să ridicăm nivelul calitativ dar şi numeric al concursului, atrăgând un număr şi mai mare de participanţi din ţară, din zonelor care nu au fost reprezentate anul acesta. Ne-am bucura dacă am reuşi să-i motivăm cu premii mult mai atractive”, a a precizat prof. Alin Bulboacă, managerul proiectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.