Fii și tu voluntar în Campania Națională “Let’s Do It, România”!

Agenția pentru Protecția Mediului informeză faptul că, Asociația “Let’s Do It, Romania!”, lansează o nouă acțiune de curățenie națională pe 17 septembrie ce va avea loc și în județul Vaslui. “Ziua de Curățenie Națională” este un proiect inițiat în Estonia încă din anul 2008. În cele opt ediții desfășurate începând cu anul 2010, s-au mobilizat aproximativ 2.100.000 de voluntari, dintre care 850.000 tineri și, cu ajutorul lor și a 400 de companii și 1900 de primării  s-au strâns 25.000 de tone de deșeuri.

La nivel județean, până în acest moment, proiectul se bucură de sprijinul urmatoarelor instituții județene: Instituția Prefectului Județului Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Agenția de Protecția Mediului Vaslui, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Vaslui, ABA Prut-Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, Direcția Silvică Vaslui, Inspectoratul Școlar Vaslui.  

”Salutăm implicarea următoarelor UAT-uri: Municipiul Vaslui, Muncipiul Bîrlad, comunele Dodești, Lipovăț, Epureni, Tanacu și Tutova, și…….lista parteneriatelor este încă deschisă. Deja, 13 instituții și unități școlare  cu peste 1200 voluntari din județul Vaslui, s-au înscris la Campania Zilei de Curățenie Națională.

Și în acest an, Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui va participa la marcarea Zilei de Curățenie Națională cu voluntari din cadrul instituției noastre și încurajăm populația să participe la acestă amplă acțiune de ecologizare în număr cât mai mare, pentru a arăta că natura poate fi mai curată datorită fiecăruia dintre noi și că fiecare gest contează! 17 septembrie, singura zi din an care este despre curățenie, în localitatea fiecăruia dintre noi, în România, …în întreaga lume!”, a afirmat Mihaela Budianu, directorul executiv al APM Vaslui

Doritorii se pot înscrie până la data de 15 septembrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/access/login. Pentru informații suplimentare, pot contacta coordonatorul județean, Constantin Cîrjan (constantin.cirjan1987@gmail.com).