Deschidere de an școlar cu entuziasm și speranțe la Şcoala Gimnazială ”Constantin Motaş” Vaslui

Flori strânse în brațe cu emoți, zâmbete, speranțe, felicitări, discursuri și urări, zi de scris în calendar pentru totdeauna… Așa a început școala și anul acesta, în toate unitățile vasluiene.

Zeci de elevi și părinți au fost prezenți și la festivitatea de deschidere anului școlar la Şcoala Gimnazială ”Constantin Motaş”Vaslui, unitate şcolară coordonatoare,  situată în zona limitrofă a orașului Vaslui, coordonatoare a două structuri ( Școala Viișoara, cu nivel preșcolar și  primar și Grădinița nr 1).  Aici am admirat dorința cadrelor didactice și a echipei manageriale de a face toate eforturile pentru ca unitatea de învățământ să fie una de top.

”Climatul școlii se caracterizează printr-un ansamblu de trăsături având ca valori dominante cooperarea, munca în echipă, respectul reciproc, ataşamentul faţă de copii, devotament faţă de profesie, entuziasm şi dorinţă de afirmare. Climatul organizaţional este deschis, caracterizat prin dinamism şi angajare, centrat pe elev. Toate aceste aspecte se reflectă pozitiv în activitatea instructiv-educativă şi în conduita cadrelor didactice. Am certitudinea că școala noastră va fi considerată un etalon și un model instituțional în care toleranța, respectul, responsabilitatea și bunul simț vor fi elemente esențiale. Am încredere în colegii mei, cadre didactice, nedidactice și auxiliare, precum și în părinți, comunitatea locală că vom forma o echipă care să lupte pentru un interes comun: elevii noștri, pentru că, după spusele lui Ferdinand I.: Nu zidurile unei școli contează ci spiritul ce domnește în ea” a spus prof. Viorica Cotaie, directorul școlii.

La această dată Școala Gimnazială „Constantin Motaș” Vaslui dispune de ofertă educaţională diversă şi de calitate: clase în alternativa ”Step by step” pe fiecare nivel de învățământ primar; grupe ”After school” care să vină în sprijinul părinților, cu program prelungit și masă; competenţele dobândite de elevi în funcţie de aspiraţiile şi aptitudinile acestora, prin programe de educaţie diferenţiate/individualizate.

La festivitate a fost prezent și primarul municipiului, Vasile Pavăl, care a ținut să le ureze elevilor un an școlar bun și să îi asigure de sprijinul autorităților administrative locale pe toți cei prezenți. ”Orice început de an școlar înseamnă speranţe şi emoții atât pentru copiii care păşeşc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar.

Dragi elevi, vă doresc multe realizări, sănătate și tot ce există mai bun pe lume. Vă îndemn să respectați școala, să îi respectați pe dascălii voștri și să contribuiți, prin muncă și seriozitate la propria formare. Stimați profesori, vă urez mult succes în îndeplinirea menirii dumneavoastră. Profesionalismul de care ați dat mereu dovadă este unul dintre atuurile școlii vasluiene. Vă doresc multă sănătate, încredere, putere de muncă, să fiți deschișituturor provocărilor didactice și să aveți curajul şi răbdarea de a acorda copiilor sprijinul de care au nevoie.

Stimați părinți, implicarea dumneavoastră în activitatea educațională contribuie la realizarea unui adevărat parteneriat din care are de câștigat toată societatea vasluiană. Vă îndemnăm să răspundeți chemărilor școlii, pentru că doar printr-un parteneriat activ între toți beneficiarii procesului educațional putem promova performanța și eficiența în educație.

Educația rămâne un domeniu de interes major în agenda publică a Primăriei municipiului Vaslui. Relaţia dintre primărie şi mediul educaţional vasluian este una bazată pe respect, dialog şi colaborare.

Primăria municipiului Vaslui și Consiliul Local Vaslui îşi asumă, ca pe o datorie de onoare, preocuparea pentru a asigura condiţii corespunzătoare desfăşurării procesului de învăţământ, inclusiv prin modernizarea şi reabilitarea şcolilor din municipiu. Vă doresc un an școlar cu sănătate și rezultate deosebite!”, a spus primarul Vasile Pavăl