Festival de datini şi colinde la Muzeul Judeţean

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează în data de luni, 16 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, în Sala „Arta” a muzeului, prima Ediție a Festivalului de colinde „DATINI ȘI OBICEIURI DE IARNĂ”.

Manifestarea se adresează elevilor și promovează valorile tradiționale locale cu privire la sărbătorile de iarnă. În cadrul festivalului vor evolua peste 400 de elevi de la 25 de instituții de învățământ din județul Vaslui.

„Organizând acest festival, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui încurajează cunoașterea și practicarea obiceiurilor specifice zonei, la nivelul vârstei școlare. Prin participarea la acest festival, urmărim să dezvoltăm aptitudinile artistice ale elevilor, dar și sentimentul apartenenței lor la valorile locale, prin păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice de iarnă. Vorbim de un festival-concurs,  în cadrul căruia concurenţii vor evolua în faţa unui juriu format din specialişti în etnografie şi folclor. La final, vom oferi premii, dar fiecare grup va primi Diplomă de participare şi fiecare copil va primi căte un cadou”, a precizat dr. Ramona Maria Mocanu, directorul al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, principal coordonator al Festivalului.