Expoziţie a colecţionarilor de vehicule istorice din judeţ

Expoziţiile de maşini de epocă, organizate toamna şi primăvara în centrul Vasluiului, au devenit deja o tradiţie. La sfârşitul săptămânii, vasluienii au fost invitaţi din nou în Centrul Civic, la „Retroparada Toamnei”, unde au putut admira aproape 20 de  vehicule istorice, aparţinând unor colecţionari şi pasionaţi de vehicule istorice din judeţ.

„Vedeta” expoziţiei a fost un Austin Twelve, din 1935.  “Pasiunea pe care o avem pentru automobilele de epocă ne reuneşte an de an într-un eveniment pe care îl aşteptăm cu toţii. Având experienţa ediţiilor anterioare, ştim că vasluienii sunt mari admiratori ai vehiculelor retro şi suntem încântaţi că şi anul acesta au venit foarte mulţi să se bucure şi să admire alături de noi o serie de modele unice. Încercăm să salvăm ce mai putem salva. La noi nu există o tradiţie în păstrarea acestor maşini, aşa cum există în străinătate. Drept dovadă, dacă pentru maşinile nemţeşti se găsesc piese originale fără probleme, să găseşti astfel de piese pentru o Dacie e o aventură”, a spus Radu Gorea, preşedintele Retromobil Club Vaslui.
Timp de două ore, vasluienii au avut ocazia să admire vehiculele retro, fără să rateze ocazia de a face cât mai multe fotografii.
Show-ul a fost organizat de Retromobil Club România, la nivel naţional, desfăşurându-se simultan în 21 de oraşe din ţară cu participarea a peste 1.000 de automobile, motociclete, camioane şi autocare mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionaţi din întreaga ţară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.