Cum și-a bătut joc Buzatu de vasluieni: a refuzat să se întâlnească cu Cioloș, la Iași!

propaganda-electorala

ȘMECHERUL DE LA JUDEȚ… Dumitru Buzatu nu a fost de găsit, ieri, în sediul Consiliului Județean. Oficial, de la cabinetul președintelui CJ Vaslui ni s-a spus că este “plecat în delegație”, fără a afla unde anume. Buzatu nu a mers la Iași, acolo unde a venit premierul Cioloș și cum ar fi fost normal să se întâmple. Premierul a venit în capitala Moldovei tocmai pentru a discuta despre problemele din județele Iași și Vaslui, sperând că se va întâlni cu conducerile celor două județe. De la Vaslui, surpriză! Nici Buzatu sau vreunul din cei doi vicepreședinți de la CJ Vaslui nu au mers la întâlnirea cu premierul, singura oficialitate de “rang înalt” din județul nostru fiind primarul Bârladului, Dumitru Boroș. Președintele PSD Iași, care este și șeful Consiliului Județean, Maricel Popa, a mers la întâlnirea cu Cioloș, a cerut să se rezolve problemele județului vecin, numai pesediștii de la CJ Vaslui au fost mai șmecheri și nu s-au prezentat deloc. ~n acest timp, Buzatu dădea declarații către presă, spunând că sunt “vrăjeli de tehnocrați”. Ori, Vasluiul are mari probleme cu infrastructura, sunt probleme sociale numeroase, multe primării au nevoie de fonduri pentru proiectele europene, lucruri care ar fi trebuit discutate la Iași, mai ales că au ajuns în capitala Moldovei mai mulți miniștri importanți din Guvern. Se pare că pentru Buzatu a fost mai importantă campania PSD în cine știe ce sat al Vasluiului, decât o discuție deschisă cu prim-ministrul României.

Premierul Dacian Cioloș a fost, ieri, într-o vizită de lucru la Iași. Acesta a avut întâlniri cu autoritățile locale și județele din Vaslui și Iași (de la Vaslui au venit mai mulți primari de comune și primarul Bârladului, Dumitru Boroș, însă nu și președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu), la sediul prefecturii. Primul ministru a fost însoțit de către vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Dinu, ministrul Fondurilor Europene, Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ionel Dancă, consilier de stat Cancelaria Prim-ministrului. Premierul a admis că au existat greșeli în actul normativ în baza căruia au fost diminuate salariile unor categorii de angajați din sistemul de învățământ, afirmând totodată, la întâlnirea cu un grup de reprezentanți ai Uniunii Sindicatelor Libere din ~nvățământul Preuniversitar din județ, că Guvernul va încerca să repare erorile produse prin Ordonanța 20/2016. Sindicaliștii i-au reproșat premierului că salariile din educație sunt ”mizerabile” și că nu sunt construite școli noi, el promițându-le că săptămâna viitoare vor putea fi ”clarificate câteva lucruri”. “Am stat de vorbă și cu cei din educație, și cu cei de la Fortus. Cu cei din educație sunt câteva lucruri care cred că pot fi clarificate săptămâna viitoare. Referitor la cei de la Fortus, voi sta de vorbă săptămâna viitoare cu cei din conducerea Ministerului Economiei și cu șefii Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, să vedem ce soluții pot fi găsite. Le-am explicat celor de la Fortus că soluțiile nu stau în pixul prim-ministrului. Este o companie cu capital de stat, dar care funcționează după anumite reguli, însă o să văd ce se poate face pentru ca salariile restante să poată fi plătite cu prioritate în programul pe care îl are AAAS legat de Fortus”, a declarat premierul Cioloș.

Suntem ai nimănui, aici, la Vaslui. Unde a dispărut Buzatu?

De la Vaslui, au participat la întâlnirea cu Cioloș mai mulți primari sau reprezentanți ai primăriilor. Au venit primarul Vasluiului, Dumitru Buzatu, primari sau reprezentanți de primării de la Fălciu, Băcani, Codăești, Crețești, Puiești, Grivița, Laza, Oltenești, Pochidia, Rafaila, Rebricea, Șuletea, Tanacu, Pogonești, Dragomirești. Fostul prefect al județului, Daniel Olteanu, a mers și el la întâlnirea cu premierul Cioloș. “Mi-a fost necaz să văd că niciun reprezentant al Consiliului Județean nu a venit la întâlnirea cu premierul. ~n schimb, l-am văzut pe președintele PSD Iași, Maricel Popa, cel care este și președinte al Consiliului Județean, cum a venit și a discutat cu premierul și, la final, i-a înmânat o mapă cu problemele Iașului. Am auzit că dl. Buzatu nu a venit, spunând că e sătul de gargară, dar trebuie să spunem vasluienilor că de 25 de ani domnia-sa se ține numai de gargară la adresa vasluienilor și, iată, am ajuns pe ultimul loc în România, ca nivel de dezvoltare economică. Ne-am săturat să vedem cum familia Buzatu și prietenii săi au pus stăpânire pe județ, mai mult candidează cu toți la Parlament, cu cățel și purcel. Este timpul să-i spunem lui Buzatu să ne lase în pace, vasluienii au nevoie de oameni care să se gândească la binele acestui județ, nu de clanuri care controlează județul, cum este clanul mafiot al lui Buzatu”, a spus Daniel Olteanu, candidatul PNL Vaslui la Camera Deputatilor, după ședința de la Iași. Nu este pentru prima dată când Buzatu îi dă cu tifla lui Cioloș și se dă în spectacol, în mod gratuit. ~n vară, acesta îi transmitea lui Cioloș că “Primăriile din județul nostru au o stare financiară înfloritoare. Nu le lipsesc banii, au de toate, nu au deloc nevoie de o rectificare bugetară. Îmi imaginez că acestea sunt concluziile la care au ajuns cei din Guvern, din moment ce, la repetatele noastre solicitări de fonduri, nu am primit niciun răspuns. Probabil, de prin birourile de la Guvern, cei care ne conduc au impresia că în teritoriu curge lapte și miere”. Foto – romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.