Emoţii şi lacrimi la festivitatea de absolvire a Şcolii „Vasile Alecsandri” Vaslui (galerie foto)

Ultima oră de curs, ultima strigare a catalogului, ultimul prezent pentru absolvenţii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr 9 „Vasile Alecsandri” Vaslui. Au păşit împreună pentru prima dată pe porţile şcolii, când abia puteau să pronunţe corect cuvintele, aduşi de mânuţă de părinţii care le-au fost alături şi la festivitatea de absolvire. Au împărţit, de-a lungul anilor, bucurii, tristeţi, reuşite, au avut experienţe comune şi s-au transformat în adolescenţi pregătiţi să îşi îndeplinească visele. Şi pentru că drumurile li se vor despărţi, la festivitatea de sfârşit de an, organizată special pentru ei, elevii care au absolvit gimnaziul la Şcoala “Vasile Alecsandri” au fost copleşiţi de emoţii, concretizate în lacrimi şterse pe furiş.  
“Îmi place să cred că fiecare an petrecut împreună v-a transformat, v-a păstrat mintea deschisă, v-a umplut de energie şi v-a pregătit pentru un nou început. Stim cu toţii că aţi fost o generaţie de elevi enegici, uneori chiar foarte enegici,dar vreau să cred că aşa sunt oamenii cu planuri mari, cu vise măreţe. Viaţa este plină de suişuri şi coborâşuri, dar important este să ai puterea de a te ridica ăi să ai puterea de a merge mai departe, pentru a ajunge în rândul celor învingători. Fiţi curajoşi şi puternici, folosiţi la maxim cunoştinţele dobândite, confirmaţi-vă valoarea. Astăzi treceţi într-o nouă etapă a vieţii voastre, aveţi în faţă un drum lung şi plin de provocări, dar păstraţi-vă inocenţa, fiţi buni şi generoşi. Competiţia este cu ceilalţi, dar şi cu tine însuţi” le-a spus copiilor   prof. Maria Dărescu, diriginte al uneia din clase.

“În clipele zburaţi către cer, mai târziu către facultate, apoi… cine ştie. Urmează poate cea mai frumoasă etapă din viaţa voastră, o etapă în care veţi descoperi că puteţi mai mult decât  credeţi că puteţi. Se încheie un drum, începe altul. Poate, pentru unii, acest drum va avea mai multe obstacole decât la alţii.  Nu contează: din experienţe veţi învăţa. Este firesc să fă fie teamă, este firesc ca uneori să obosiţi şi să vă plecaţi frunţile, să râdeţi, să plângeţi, să vă bucuraţi, să speraţi. Dacă uneori veţi constrata că nu există ferestre, nu disperaţi şi nu uitaţi că ele pot fi inventate, a spus, prof. Raluca Ionaşcu, dirigintele celei de-a doua clase.

“Aveţi tot ce vă trebuie pentru a avea succes în viaţă. Trebuie doar să vă doriţi acest lucru. Vă urez succes  la evaluarea naţională şi la toate celelalte examene din viaţa voastră!”, le-a urat absolvenţilor prof. Dorina Baban, directorul Şcolii gimnaziale “Vasile Alecsandri” Vaslui.

Profesorii au primit mulţumiri din partea elevilor, dar şi din partea părinţilor. “Ştim cu toţii că misiunea părinţilor este una dificilă, dar am ajuns la concluzia că misiunea cadrelor didactice este mult mai complicată. Pentru că el trebuie să depăşească acel zid al adolescenţei, al copiilor, ca să intre în sufletul lor, să-i poată duce acolo unde îşi doresc. Noi trebuie să le mulţumim profesorilor pentru toată răbdarea, toleranţa, pentru tot suportul moral oferite de-a lungul celor opt ani de zile. Vă mulţumesc în numele părinţilor şi copiilor vrea să le spun că, dacă vor să schimbe lumea, să nu uite că educaţia este baza în realizarea acestei dorinţe”, a spus Gianina Postolache, reprezentantul comitetului de părinţi.

Mulţumiri profesorilor şi părinţilor a adus şi şefa acestei promoţii, Amalia Maria Postolache, eleva care a reuşit nu numai să termine şcoala gimnazială cu 10,00 dar şi să aducă  numeroase premii la olimpiadele şi concursurile şcolare şi extraşcolare. “Le doresc şi colegilor mei multă baftă la examenele care urmează şi le doresc să ajungă oameni de succes, aşa cum fiecare visează”, a spus Amalia Postolache.

Îmbrăcaţi festiv, tinerii şi-au luat rămas-bun de la profesorii care i-au călăuzit pe tărâmul cunoaşterii, s-au oferit flori, au curs lacrimi, s-au impărţit nenumărate îmbrăţişări  şi s-au făcut sute de poze. Desigur, nu au lipsit promisiunile că se vor revedea şi peste ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.