Duminică, fanfara cântă la Vaslui

La sfârşitul acestei săptămâni, la Vaslui, se va desfăşura cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Fanfarelor, manifestare organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui. În concurs vor intra nouă fanfare, alte şase (patru de copii şi două de adulţi) evoluând în calitate de invitate. Din lista participanţilor nu lipseşte nici Fanfara de la Valea Mare, vestită în ţară, şi nu numai.

Organizatorii Festivalului Fanfarelor se mândresc în acest an cu un număr record de fanfare concurente, ceea ce le oferă nu numai garanţia unui spectacol reuşit, dar certifică şi că, manifestarea iniţiată cu intenţia de a revigora acest stil muzical, şi-a atins scopul. În festivalul de duminică vor evolua 10 fanfare, din Ghergeşti, Todireşti, Gârceni,  Doagele (Dragomireşti), din Băceşti, Lipovăţ, Pungeşti, Fâstâci-Cozmeşti şi “Prietenia”, din Bârlad. Alături de grupurile care vor concura, pe scenă vor evolua şi câteva fanfare invitate în afara concursului. Este vorba de patru fanfare de copii, de la Fâstâci-Cozmeşti, Bălteni, Zorleni şi Vaslui, dar şi de două fanfare de adulţi: Fanfara de la Valea Mare ,Ivăneşti (câştigătoare anul trecut) şi “Bârlădeanca”, din Bârlad.  “Perpetuând acest festival, dorim să reînviem muzica de fanfară şi să susţinem, atât cât putem, păstrarea formaţiile existente. Îi aşteptăm pe iubitorii acestui gen muzical să ni se alăture, în număr cât mai mare”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui. Concurentii vor fi răsplătiţi cu trofee, diplome, premii şi instrumente muzicale. Cel mai bun intrumentist, dar şi fanfarele de copii vor primi câte un clarinet.

Evenimentul va începe în Piaţa Civică din Vaslui, la ora 10.00. De aci, la ora 11.00, formaţiile prezente  vor porni, în paradă, către Parcul Copou, unde se va desfăşura competiţia.  În caz de vreme nefavorabilă, festivalul va fi mutat în incinta Casei de Cultură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.