DSP Vaslui şi Club Lions, acţiune comună de profilaxie a diabetului

Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în parteneriat cu Clubul Lions Vaslui marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat printr-o acţiune comună, care va avea loc duminică, 13 noiembrie, începând cu ora 10.00, în Centrul Civic al municipiului Vaslui. Trecătorii vor fi invittaţi să îşi mâsoare indicele glicemic şi vor primi materiale informative privind rolul alimentaţiei raţionale şi a unui stil de viaţă sănătos în profilaxia și controlul diabetului. „În România, aproximativ 2 milioane de români suferă de diabet zaharat.

În ultimii ani în județul Vaslui se constată o creștere a cazurilor de diabet zaharat luate în evidență la nivelul cabinetelor de specialitate. În anul 2015 au intrat în evidența medicilor specialiști 1202 cazuri noi de diabet zaharat, din care 11 cazuri la persoane cu vârsta sub 19 ani. La sfârșitul anului 2015 erau în evidența Cabinetului de diabet, nutriție și boli metabolice 19400 de persoane cu diabet zaharat. Pentru a celebra această zi, Direcția de Sănătate Publică Vaslui prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății desfășoară activități cu tema “Alimentația sănătoasă și Diabetul”, sub sloganul „Acționează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”, și organizează seminarii referitoare la importanța alimentației sănătoase în prevenirea și controlul diabetului. Pe lângă activitățile ce vor avea loc în Centrul Civic, vom avea o activitate similară la Centrul de Asistență Medico-Socială Codăești pe 15 noiembrie, şi vom avea activităţi în şcoli, menite a promova un stil de viaţă sanogen, respectiv o alimentaţie sănătoasă îmbinată cu desfăşurarea unor activităţi fizice”, a spus Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. .

Potrivit acesteia, campania are ca obiective conștientizarea populației despre incidența mare a diabetului, a complicațiilor, povara socio-economică, conștientizarea populației asupra rolului fiecăruia în promovarea și păstrarea propriei sănătăți, declanșarea unor acțiuni specifice și sustenabile în abordarea diabetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.