Drum comunal nou, inaugurat în comuna Roşieşti

Moment marcant în comuna Roşieşti, joi, 3 octombrie, când a fost inaugurat primul tronson de drum  (Roşieşti-Idrici de Sus) din cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 244 M: DN 24(Crasna) – Albeşti – Idrici de Sus – DJ 244 A”.  La eveniment au participat Florin Anea – primarul comunei Roşieşti, Dumitru Buzatu – preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, o echipă a Viacons Rutier (constructorii drumului) condusă de ing. Ioan Ciomaga – managerului general al Viacons Rutier, precum şi reprezentanţii echipei de proiectare . Tronsonul de drum modernizat, în lungime de 3,5 km, leagã locuitorii satului  Idrici de Sus de centrul de comună, Roşieşti

Aflat la primul mandat de primar, doctorul Florin anea a mărturisit că realizarea acestui proiect este un motiv de mare bucurie, pentru că a constituit un efort uriaş, de echipă. „Pentru mine este un moment emoţionant, pentru că este prima inaugurare a unui drum asfaltat în comuna noastră. Vreau să mulţumesc echipei Consiliului Judeţean, care a iniţiat acest proiect, care a fost alături de noi, chiar şi atunci când au fost greutăţi. Iată, că astăzi avem bucuria să inaugurăm primul tronson de drum, care leagă satul Idrici de Roşieşti. Vreau să mulţumesc şi domnului ing. Ioan Ciomaga, cel care a pus bazele şi ţine frâiele societăţii Viacons Rutier, care a executat lucrările. Este o firmă serioasă, care a dus la bun sfârşit toate sarcinile asumate, rezultând o lucrare  frumoasă şi de calitate. Fiecare metru de asfalt realizat într-o comunitate este un motiv de bucurie, pentru că  drumurile accesibile schimbă viaţa locuitorilor, le dă încredere şi posibilităţi mai mari. Drumul acesta este realizat din fonduri guvernamentale, cu sprijinul Consiliului Judeţean, şi eu nu pot decât să sper că acesta este doar începutul, şi că împreună vom realiza şi alte obiective de importanţă majoră pentru comuna noastră şi pentru locuitorii ei. Următorul obiectiv de investiţie majoră îl repreyintă asfaltarea drumului comunal DC 47E, pe o lungime de 4,35 km, care face legătura între satele Roşieşti şi Gura-Idrici, un drum  s-a lăsat aşteptat de ani de zile. Anul acesta am reuşit să obţinem finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, motiv de bucurie şi pentru că suntem singura comună din judeţ care a reuşit să obţină finanţare din această sursă. Vom continua colaborarea cu Viacons, pentru că este o firmă pe care ne putem baza. Mai avem un drum de 1,12 km în satul Gara  Roşieşti, în execuţie. Pe lângă drumuri, mai avem şi alte obiecte de investiţii în curs de finalizare: o şcoală primară în satul Valea lui Darie şi un dispensar comunal în Roşieşti, investiţii pe care sperăm să le inaugurăm  în primăvara anului viitor”, a precizat Florin Anea, primarul comunei Roşieşti. 

„Lucrarea, pe lângă faptul că din punct de vedere calitativ satisface toate exigenţele unei lucrări de o asemenea natură, are şi un aspect estetic pronunţat. Eu am rămas impresionat de priveliştea care se desfăşoară sub ochii noştri şi cred că bucură pe toţi aceia care se deplasează pe acest drum. Sigur, că importantă este în primul rând utilitatea acestuia… Această modernizare, pe o porţiune greu circulabilă, deschide calea către Albeşti şi sper ca anul viitor să putem rezolva această problemă.  Prioritatea noastră sunt drumurile care reunesc mai multe localităţi şi scot cetăţenii către calea de acces  către unităţile administrative din comună şi către  cele din judeţ.  În acest moment sunt peste 15 investiţii în drumuri judeţene, care se află în diverse stadii de execuţie. Ceea ce este specific tuturor acestor lucrări, este forţa de muncă redusă. Noi avem capacitatea de a finanţa aceste lucrări  pentru ca lucrurile să se desfăşoare mai rapid, dar nu putem pentru că ritmul este încetinit tocmai datorită  capacităţii de lucru”, a spus Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

”Avem deosebita plăcere ca într-o zi așa de frumoasă să predăm acest drum. Acest proiect nu este unul dintre cele mai mari, însă pentru comunitate este una extrem de important. Spre bucuria locuitorilor care beneficiază de această investiție, am reușit să o finalizăm într-un an. Mulțumesc Primăriei Roșiești, proiectanților și diriginților de șantier care au fost alături de noi”, a declarat Ioan Ciomaga, directorul general al Viacons Rutier Huși.   (Text/Foto: Mihaela Zărnescu)